Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Radi se iskorak

Tomašević podržao SDP-ov prijedlog o transparentnosti u Holdingu, HDZ nazvao licemjernim: "To mi je smiješno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je u četvrtak da će prihvatiti SDP-ov prijedlog o objavi primanja rukovodećih pozicija u Zagrebačkom holdingu, istaknuvši da se radi iskorak u pogledu transparentnosti.

"Nemam problema da se za voditelje podružnica, članove uprave i direktore gradskih poduzeća u Holdingu objave materijalna prava koja imaju", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u izjavi za medije u Gradskoj skupštini.

S time da morate znati da su za članove uprava oni objavljeni, jer su direktori i članovi uprava komunalnih poduzeća od ove godine postali dužnosnici, dodao je.

Rekao je da će podržati SDP-ov prijedlog za objavom tih podataka, a na pitanje zašto onda na prošloj sjednici Skupštine nije prošao sličan prijedlog koji je došao iz kluba HDZ-a, Tomašević je poručio kako će takvi prijedlozi HDZ-a uredno biti odbijeni.

"Nijedan ugovor koji smo tražili od direktora prije, nije bio dostupan javnosti jer su rekli da je to poslovna tajna. Radimo iskorak u odnosu na ono što je postojalo, a oni nas prozivaju", istaknuo je Tomašević.

HDZ-ove prozivke o visini plaća i materijalnih prava te o postavljanju SDP-ovaca na rukovodeće funkcije, nazvao je licemjernima.

"Direktori državnih poduzeća su članovi HDZ-a i, često, njihovi kandidati na izborima. Tako da mi je to smiješno", rekao je Tomašević.

Istaknuo je i primjer visine plaća i naveo da je neto plaća direktora Hrvatskih šuma veća od 30 tisuća kuna, dok ona u Holdingu, jednoj od najvećih tvrtki u Hrvatskoj koja prolazi kroz restrukturiranje, 22 tisuće kuna.

"Problem je što su sada otkazi u tijeku, a da dobar dio članova HDZ-a koji su bili bivši rukovoditelji, dobivaju otkaze", zaključio je Tomašević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nove odluke i o socijalnoj skrbi "Ovakav sustav odvajanja otpada jeftiniji je za građane": Tomašević obećao kredite za gradnju smetlarnika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE HDZ proziva, Tomašević otkrio koliku plaću ima prvi čovjek ZG holdinga nakon Bandićeve šefice

Komentirajući prosvjed dijela sindikata uoči sjednice Skupštine, Tomašević je ponovio stav da se utvrđivanje viška radnika u Holdingu provodi u skladu sa zakonom.

Istaknuo je da je trenutno oko 240 otkaza u tijeku ili je završilo.

"Dobar dio tih radnika se pomaknuo od liste prvenstva, oni su preskočili listu, uzeli otpremnine i otišli. Samo nekoliko je tužbi došlo, ja vjerujem upravi Holdinga", rekao je.

Istaknuo je i kako su viškovi radnika u administraciji nastajali zbog toga što su bivše uprave Holdinga u ugovorima definirali da, nakon što ih se makne, mogu ostati u tvrtci, pa su zbog njih izmišljala radna mjesta "raznih koordinatora i savjetnika".

Dodao je da sadašnji članovi uprave i direktori više nemaju ugovore koji im omogućuju nastavak rada u Holdingu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene