Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova nakon potresa

Tomašević o uhićenjima: ''Ako je netko koristio svoj javni položaj, za mene je to jednako ratnom profiterstvu. Ne znam ništa gore od toga''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je sastanak s ravnateljem Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije Damirom Vanđelićem na temu obnove Grada.

Na sastanku o obnovi Grada Zagreba nakon potresa uz zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića prisustvovali su i zamjenici gradonačelnika Luka Korlaet i Danijela Dolenec.

Od sljedećeg tjedna trebali bi krenuti mobilni timovi koji bi pomagali građanima s papirologijom za obnovu nakon potresa. Vanđelić je kazao da bi za normalan tempo bilo potrebno dobiti 80 rješenja Ministarstva dnevno, a dobivaju ih jedan do dva.

Što se tiče intervencija u GSKG-a, Tomašević ne želi još upirati u krivca, ali ističe da, ako se utvrde nepravilnosti, po njemu je to jednako ratnom profiterstvu. ''Mi smo hitno djelovali za novu upravu Holdinga, ali i da se konačno počne uvoditi red. Ne želim prejudicirati ničiju krivnju, ali ako se utvrdi da je netko koristio svoj javni položaj za nepripadajuću materijalnu korist na obnovi potresa, za mene je to jednako kao ratno profiterstvo. Ne znam ništa gore od toga'', istaknuo je Tomašević.

Uoči sastanka gradonačelnik Tomašević objavio je fotografiju rukovanja s Damirom Vanđelićem. ''Vjerujem da će se dinamika obnove Zagreba ubrzati - Grad Zagreb će sada u tu svrhu dati maksimum svojih kapaciteta'', napisao je Tomašević.

Sljedeći tjedan održat će se još jedan koordinacijski sastanak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene