Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat se nastavlja

Plenković o Milanoviću: ''Pa ja ne znam što je prevarant danas govorio i gdje je točno bio, imali smo puno posla.'' Komentirao i Jandrokovićevu sliku u kupaćem

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade održava konferenciju za medije na kojoj će, po svemu sudeći, komentirati najnoviji niz uvreda kojima se on i predsjednik već mjesecima časte.

Premijer se na samom početku još jednom osvrnuo na ekonomske prognoze Europske unije. ''To znači da smo uspjeli kao društvo, kao država, sačuvali smo radna mjesta. Osim toga sve su članice Europske unije imale štetu od COVID-a, a mi smo još imali i dva potresa.'' Istaknuo je kako su prognoze Europske komisije svakako izrazito ohrabrujuće.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Još je jednom ponovio kako cjepiva ima dovoljno te kako je sada samo stvar motivacije.

Opet žestoko o Milanoviću

Predsjednik Zoran Milanović i danas je komentirao temu izbora predsjednika Vrhovnog suda i priopćenje Vlade o Zlati Đurđević.

''Pa ja ne znam što je prevarant danas govorio i gdje je točno bio jer smo imali puno posla. Najvažnije je da se Vlada, kao ključno tijelo koje se brine o pravosudnom sustavu, oglasi o njegovim tvrdnjama koje nisu istinite te tvrdnjama da Vlada laže. Imamo puno pravo oglasiti se o bilo čemu što je tema u društvu i da ljudi razumiju našu preciznu i argumentiranu poziciju'', odgovorio je premijer na konferenciji za novinare.

''Imate četvero kandidata, ali malo su u medijima. Očitovali smo se o programu Zlate Đurđević zato što ima dosta indicija da će ju predsjednik ipak predložiti'', objasnio je premijer, žaleći se pritom na goste koje televizije pozivaju u svoj program.

''Podsjećam da je Milanović ustvrdio da će njegova kandidatkinja čistiti ribu od glave jer ona smrdi od glave, a glava je pravosuđe. Onda je nekidan kolega Grbin rekao da ga ''baš briga za zakon''. Znači, imate predsjednika koji krši Zakon, predsjednika oporbene stranke kojeg nije briga za zakon i profesoricu prava koja pristaje biti instrumentalizirana u tom postupku'', kaže Plenković.

Na pitanje o Gordanu Jandrokoviću i fotografiji koju je objavio odgovarajući na prozivke Zorana Milanovića premijer se još jednom obrušio na medije i prozvao ih kako se ne bave niti su se bavili verbalnim nasiljem koje, kako je rekao, ''predsjednik provodi već nekoliko mjeseci nad brojnim ljudima, pa čak i medijima. Njegov narativ nije slučajan, on je promišljen. Sve što govori o drugima, govori o sebi.''

''Napadi na medije, na druge aktere, na političare, na ovaj način srozavaju političku komunikaciju u Hrvatskoj'', rekao je.

''Ja nisam sve detaljno slušao, nisam imao vremena za tiradu, koja će sigurno imati svoj nastavak u Čakovcu popodne vjerojatno. Očito je predsjednik Sabora doživio taj napad takvim da je nužno nekako reagirati'', rekao je na ponovljeno pitanje smatra li da je primjereno što je odgovorio objavom fotografije u kupaćem.

Premijer kaže kako mu smeta što se njihove, (njegove i predsjednikove reakcije, op. a.) tumače podjednakima. ''Ja ovo radim u fušu. Odgovaram na verbalne napade u fušu, sa strane. Moj je glavni posao da se brinem o zdravstvu, radu Vlade i sustavu koji treba funkcionirati. Ovo radim jer smo neprestano verbalno zlostavljani'', kaže. 

''Milanović radi pritisak na Vrhovni sud u konkretnom predmetu, predmetu koji se odnosi na HDZ. Inputira da je pravosuđe devastirano u devedesetima. To u načelu ne bi trebao raditi predsjednik republike. On je pristran, bori se protiv vladajuće stranke', a to predsjednik ne bi trebao raditi", rekao je Plenković te napomenuo kako misli da je to i najvažnije što je danas htio reći.

Na pitanje je li on prodavač boza, kako je to jučer rekao Andrej Plenković, Milanović odgovara: ''On je krkao bozu i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao.'' 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene