Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena na vidiku

Temperature danas debelo iznad 30 stupnjeva, hladnije nije ni u moru. Izdržite još malo, uskoro stiže osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperatura će u četvrtak posvuda prelaziti 30 stupnjeva, no već u petak opet stižu kiša i grmljavina.

Povremenih grmljavinskih pljuskova bilo je i u srijedu po unutrašnjosti, ali većinom se ipak može reći da je bilo sunčano i vruće, u kopnenim krajevima i vrlo sparno.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Kišna i oblačna Velika subota u centru grada (Borna Filic/PIXSELL) Nestabilno vrijeme U petak u gorje stiže snijeg, do kraja tjedna prate nas kiša i oblaci: Evo kad stiže promjena – nabolje

Tako će biti i u četvrtak, osobito na Jadranu, gdje će oblaka biti najmanje, a temperatura će posvuda prelaziti 30 stupnjeva. Sunčano i vruće ljetno vrijeme nakratko će se prekinuti u petak, kad nas očekuje nova runda grmljavinskih pljuskova i oluja.

Tijekom noći i u četvrtak ujutro u unutrašnjosti može biti još nešto grmljavinskih pljuskova i kiše, dok će na Jadranu biti uglavnom sunčano. Puhat će slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu burin. Temperatura će iznositi od 16 do 21, na Jadranu će biti nešto toplije do 25 stupnjeva.

Poslijepodne uglavnom sunčan dan, a u većini krajeva bit će i vruće i sparno. Pokoji pljusak može biti na karlovačkom području. Slično ili malo toplije, nego u srijedu.

Istočni dio poslijepodne će biti sunčan i vruć, a puhat će slab ili umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura iznosit će od 29 do 32 stupnjeva.

Sunčano i vruće prevladavat će i na Jadranu, ali poslijepodne i prema večeri u unutrašnjosti Istre i osobito u Gorskom kotaru i Lici bit će i povremenih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Na jugu će također biti većinom sunčano i vruće, a pljuskova tek rijetko može biti u zaleđu. Uz umjeren maestral temperatura će se popeti do najviše 33 stupnja.

U sunčanom i vrućem danu osvježenje je najbolje potražiti u moru, gdje će i u četvrtak biti toplo, do 27 stupnjeva.

UV indeks u kopnenim krajevima gdje će povremeno biti pljuskova i oblaka bit će visok, a na Jadranu vrlo visok.

U petak nam stiže novi val kiše, a ponegdje su moguće i jače oluje ili grmljavinsko nevrijeme s puno kiše. To će trajati kratko te će u subotu i nedjelju biti uglavnom sunčano, ali malo manje vruće.

Na Jadranu, i to najprije sjevernom dijelu, također su u petak mogući grmljavinski pljuskovi, ponegdje i izraženiji, a poslijepodne će se to proširiti i na Dalmaciju. Za vikend nešto sunčanije, u subotu uz umjerenu buru. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene