Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Vrdoljak je posljednja osoba koja bi trebala snimati film o Titu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovarajući na pitanje hoće li obitelj Broz dati dozvolu Antunu Vrdoljaku za snimanje dokumentarnog filma o Titu, Saša Broz je rekla kako je čudi što je bez natječaja potpisan ugovor o snimanju takvog filma.

- Vrdoljak je posljednja osoba koja bi trebala snimati film o mom djedu jer je izjavio kako je na vijest da je umro Tito pio pjenušac. Takve izjave moja obitelj i ja smatramo gadljivima i stoga sumnjamo u objektivnost jednog takvog dokumentarnog filma, rekla je Saša Broz dodajući kako se boji krivih i tendencioznih interpretacija povijesnih činjenica iz Titova života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predao 12 tisuća potpisa Unuk Josipa Broza u Srbiji osniva komunističku partiju Slika nije dostupna Razočarani mještani Kumrovca Nekadašnja politička škola Josip Broz Tito propada

Saša Broz izjavila je to danas na Brijunima, kojima je pripalo pravo na 'brand'  Josipa Broza Tita.

Brijunima licencirano pravo korištenja imena Josipa Broza Tita

Nacionalni park Brijuni imat će licencirano pravo korištenja imena Josipa Broza Tita, a tim su povodom ravnatelj NP-a Brijuni Ratomir Ivičić te opunomoćenica obitelji Broz, Saša Broz potpisali danas na Brijunima Ugovor o pravu na korištenje licence, odnosno korištenje imena, žiga i lika Josipa Broza Tita u komercijalne svrhe.

Po riječima ravnatelja Ivičića, Brijuni su još prije šest godina prvi započeli priču o Titu, odnosno korištenju Titova imena u komercijalne svrhe tako da je ono danas, kako je kazao, "brijunski brand".

- Mi smo legalisti i nakon što je obitelj Broz zaštitila ime, lik i
potpis Josipa Broza Tita stupili smo s njima u kontakt i ubrzo
dogovorili način korištenja suvenira koje na otoku prodajemo,
istaknuo je Ivičić.

Ustvrdivši kako je to od iznimne važnosti za obitelj Broz, Titova
unuka i opunomoćenica obitelji Saša Broz kazala je kako obitelj nikada nije dvojila da Brijunima dopusti korištenje imena, žiga i lika Josipa Broza jer je on, kako je rekla, "za ovo otočje bio posebno vezan".

- Brijuni su i do sada na primjeren način Tita koristili u
komercijalne svrhe i jedino je to mjesto gdje se još i dan danas njeguje i čuva sjećanje na njega, poručila je Saša Broz. 

Dodala je da dok obitelj Broz ne osnuje zakladu za mlade i nadarene ljude kojoj će na čelu biti Titov sin Mišo Broz, deset posto prihoda od prodanih suvenira idućih će se godinu dana uplaćivati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u Zagrebu. Tim su povodom danas na Brijunima poseban ugovor potpisali ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni, Saša Broz i
ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava.

- Upravo zahvaljujući Brijunima i obitelji Broz nastavljamo čuvati uspomenu na Tita jer su i ranije u Dom dolazile mandarine s Brijuna, kazala je Ćurković Kelava.

Kako se danas čulo, Brijuni će prodavati suvenire kojima se cijena kreće od 20 pa sve do 1500 kuna, koliko stoji najskuplji suvenir-zlatna igla s Titovim potpisom. U ponudi su šalice s Titovim slikama, knjižice te mandarine od keramike s Titovim potpisom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene