Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teško opečeni dječak iz Varaždina izvan je životne opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrnaestogodišnji dječak iz Varaždina koji se 3. ožujka zapalio u školi te se liječi od opeklina u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, izvan je životne opasnosti, komunicira s okolinom, a u tijeku je proces presađivanja kože s neopečenih dijelova tijela na teško opečene, rekao je danas ravnatelj Klinike dr. Goran Roić.

Dječak je u stabilnom stanju, sve su funkcije vitalnih organa normalizirane, nije na respiratoru i može komunicirati s okolinom. Također, njegovo je psihičko stanje zasad dobro, iako je pred njim još dugačak put oporavka, kaže Roić.

Pročitajte i ovo Joško Markić Privedena jedna osoba Liječnik o stanju jednogodišnje djevojčice s opeklinama: ''Na respiratoru je, cilj je da ne trpi bolove'' Nesreća u Solinu - 1 Kaznena prijava Petnaestomjesečna djevojčica pogođena bocom sa zapaljivom tekućinom izvan je životne opasnosti

Stanje je stabilno u zadnjih pet-šest dana, kad se započelo i s presađivanjem njegove zdrave kože s leđa i drugih neopečenih dijelova na najteže opečene - lice, ruke, vrat, a u tom procesu od velike je pomoći električni uređaj dermatom (za liječenje opečene kože), koji je bolnica dobila nakon obećanja ministra zdravstva Darka Milinovića prilikom njegova posjeta Klinici i ozlijeđenom dječaku prošlog mjeseca.

Dječak je i dalje pod antibioticima jer su tako teške ozljede uvijek podložne bakterijskoj infekciji, i dalje prima lijekove protiv bolova, ali je to puno slabijeg intenziteta nego ranije, dodaje Roić.

Napominje da će dječak još mjesecima biti u intenzivnoj jedinici Klaićeve klinike jer je presađivanje kože postupan i dugotrajan proces.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene