Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Zemuniku

Tehničar helikoptera MORH-a tijekom slijetanja pao na pistu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom izvođenja manevra prizemljenja helikoptera MI 171 HRZ i PZO-a na stajanci Zračne baze Zemunik danas prijepodne je ozlijeđen je dočasnik - tehničar helikoptera, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

MORH navodi kako je do nesreće došlo tijekom navođenja helikoptera na stajanku, kada je tehničar-član posade iskočio iz helikoptera te je zbog ozljede skočnog zgloba pao na pistu.

Tom prilikom zadobio je tjelesne ozljede - puknuće zdjelice i napuknuće desne ruke i skočnog zgloba. Ozlijeđenom pripadniku 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO prva pomoć pružena je na mjestu događaja, a zatim je prevezen u zadarsku bolnicu, gdje je zadržan na daljnjoj bolničkoj obradi. Zbog složenosti ozljede, razmatra se potreba prevoženja u bolnicu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Helikopter Službe na terenu Nestao je američki helikopter s marincima Helikopterska služba - 3 Razlog - kvar Samo mjesec i pol nakon što je poletjela, cjelogodišnja hitna helikopterska služba već je prizemljena

>>  Na vojnoj vježbi ozlijeđena dva pripadnika Oružanih snaga RH

U tijeku je istraga o okolnostima događaja i ozljeđivanja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ozlijeđeni dočasnik - tehničar HRZ i PZO-a, dio je namjenskih organiziranih snaga uključenih u međunarodnu vojnu vježbu Jackal Stone 12. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene