Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viteške igre

Sveta Helena postala dom vitezovima, princezama i mačevaocima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodimo u svijet vitezova srednjega vijeka, lijepih princeza i malo manje lijepih viteških mačevanja i borbi. I to nadomak Zagreba, u Svetoj Heleni.

Baš kao i u srednjem vijeku, kada su se snažni vitezovi borili mačevima. 'Predstavljamo hrabrost, ponos i viteštvo u najboljem mogućem obliku', rekao je  Vlado Grgić, red vitezova Ružice.

Pročitajte i ovo U blizini čvora Sveta Helena prevrnuo se kamion Vozi se jednim trakom Nesreća kod Zagreba: Kamion se prevrnuo nakon sudara, ima ozlijeđenih Prometna nesreća na naplatnim kućicama Sveta Helena - 3 Jedna osoba poginula FOTO Strašni prizori na naplatnim kućicama: "Auto je odmah eksplodirao. Mislimo da je imao plinske instalacije"

Na turniru se borio i Marko, majstor mačevanja.Ni oprema od 20 kilograma, kao i mnoge ozljede koje je zadobio tijekom borbi, Marku nisu problem.

Da su vitezovi popularni dokazuje i Vlado. On je sa svojim prijateljima glumio u popularnoj seriji Igra prijestolja. 'Mi smo bili seljaci koji su otimali vitezovima oružje i borili se protiv njih. Oduševljeni smo kako je to sve snimljeno i kako je napravljeno', pojasnio je Vlado.

Na viteškom turniru za svakog ponešto. Muškarce je najviše privuklo mačevanje, a žene srednjovjekovna moda. U dva dana koliko turnir traje, očekuje se do 50 tisuća posjetitelja. Svi oni koji žele osjetiti dašak srednjeg vijeka, još sutra mogu doći i biti dio viteškog spektakla.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene