Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok se ministarstvo hvali...

Od luksuza do nereda: Provjerili smo kakva je kvaliteta turističke ponude za nadolazeću sezonu

Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5
Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 2 Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 6 Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 6 Foto: DNEVNIK.hr Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 1 Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 3 Galerija 1/6 >>
Hrvatska je već dosegnula optimalan broj gostiju. Novi je izazov kako na jednakom broju zaraditi više, a to se može samo podizanjem kvalitete. Ministarstvo se zato pohvalilo sve većim brojem hotela, kampova i marina visoke kategorije.

Visokom kategorijom s četiri i pet zvjezdica u ovu godinu ušli smo s 26 novih hotela. Gosti takvih hotela najbolji su potrošači, a dobro znaju zašto biraju takav smještaj. Dubrovnik ima najviše hotela s pet zvjezdica, čak 15.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Gost jednog od tih hotela Aleksandar Remić tvrdi da mu je bitno da hotel ima bazen kad je hladno vrijeme jer se ne može kupati u moru, pa želi najbolju uslugu, komfor i luksuz.

Prošle godine dobili smo i više od tri tisuće novih kamp-mjesta. Najveći broj novih kampova kategoriziran je u Zadarskoj županiji, a među njima i onaj koji je proglašen jednim od najboljih u Europi. Može primiti oko 8 tisuća gostiju. S tri zvjezdice digli su se na četiri, postigli su veću kvalitetu, što znači i veću cijenu usluge.

"To je nešto što mi pokušavamo usprkos našim brojkama, ulaganjem u kvalitetu na neki način opravdati i cijene koje postižemo", objašnjava Frane Skoblar iz kampa u Zatonu.

I u nautičkom turizmu rastu brojke. Otvorene su tri nove marine s ukupno 774 veza, od kojih su dvije marine dobile kategoriju kvalitete 5 sidara. Negdje luksuz, a negdje potpuni nered.

Marina Frapa u Dubrovniku, otvorena prošle godine, ne može se pohvaliti blistavim rezultatima, a kao što se vidi iz priloženog, mnogo toga još je u neredu i nije sve u potpunosti dovršeno. Vlasnik nije htio pred kamere, otvaranje je kasnilo, a gradska cesta još nije sanirana. Građani već dugo negoduju zbog izgleda marine i okoline.

"Otvoreno je, a nema nego tri-četiri barke. Ne sliči ni na što, baš je ruglo grada“, ljut je Dubrovčanin Mato Krile, a ni njegov sugrađanin Vlaho Pakušić nije zadovoljan. "Goli beton, ono što mi rečemo betonizacija. Vrlo primitivno i jeftino", zaključio je.

Sa što manje ovakvih prizora i što više ovakvih u 2020. godini bit će još važnije kvalitetom privući, ali i zadržati goste. I sve s mjerom, jer samo je održivi turizam uspješan turizam.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene