Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legitimirane Mirjana i Bruna Sanader

VIDEO Mirjana Sanader o policijskom postupanju: 'Ovog ima samo u Zimbabveu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Sanader dala je izjavu za Novu TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispovijest Mirjane Sanader za Kurier 'Atmosferu u RH uspoređuju s komunizmom' Slika nije dostupna Čičak o zaključcima HHO-a 'M. Sanader je kćerima navodno uplaćivala 1.000 kn mjesečno'

 

Ispričala je da je policija jučer nasred ulice ispred njihove obiteljske kuće legitimirala nju i kćer Brunu. Supruga Ive Sanadera je odmah zvala odvjetnika Ivana Lovrića koji im je preko mobitela objasnio njihova prava. Odvjetnik Lovrić je ubrzo došao i pred kuću Sanaderovih u Kozarčevoj. Policija je nakon pregleda dokumente vratila Mirjani i Bruni Sanader te im dozvolila ulazak u kuću.

>> Odluka o produljenju pritvora za Sanadera 27. prosinca

>> Sanaderova punica: 'Novac je na račun mogao staviti samo netko treći'

'Vratili smo se iz grada pred kuću kad su nas zaskočili policajci. Tražili su nas dokumente. Kad sam ih zatražila da to obavimo u dvorištu da nas ljudi ne gledaju na ulici, rekli su da ne smijemo u kuću. Kad sam pitala zašto, rekli su da ne moraju ništa objašnjavati. Rekli su da nam neće vratiti dokumente i da neće ništa objašnjavati. Tada sam se sjetila odvjetnika. Kada su čuli odvjetnika i slova zakona koja smo ponavljali, da su to kršenja ljudskih prava, onda su nam počeli gurati putovnice u ruke i vikati 'uđite u kuću, uđite u kuću'. Zatim je došao gospodin Lovrić i zvali smo vas. Nema razloga za ovo', rekla je Mirjana Sanader.

Kazala nam je da nije ljutita i da nije očekivala ovo. 'U Zimbabveu možda', rekla je Mirjana Sanader te je tijekom dana najavila da će se žaliti na policijsko postupanje.

U policiji na sve kažu da se provodi nalog suca istrage te da se mora provjeriti svaki ulazak i izlazak iz kuće radi osiguranja pokretnina. Krunoslav Borovec je rekao da je policija postupala u skladu s odredbom istražnog suca te ih legitimirala  u svezi s blokadom imovine. Borovec tvrdi kako su im dokumenti odmah potom vraćeni.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene