Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konfuzna situacija

Vještak za oružje i balistiku o istrazi pada drona: "Fantomskog eksploziva čas ima, čas nema. To su bedastoće. Ja to ne bih potpisao"

Sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojadinović komentirao je istragu o padu drona u Zagrebu. Ističe da su zaključci istrage - bedastoće.

"Sovjetska letjelica, prema tvorničkim postavkama, predviđeno je da nosi između 40 i 45 kilograma eksploziva. Nikome nije jasno što su rezultati istrage pokazali", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

"Nije mi jasnije. Danas sam imao drugih poslova pa sam gledao na internetu. Navodno se radi o ruskoj bombi. Fantomskog eksploziva čas ima, čas nema", pojasnio je sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojadinović u Dnevniku Nove TV.

Rade Stojadinović, stalni sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojadinović, stalni sudski vještak za oružje i balistiku, i Ivana Pezo Moskaljov Foto: DNEVNIK.hr

Ne prihvaća zaključak da je izgorjelo neutvrđeno organsko sredstvo, kako je navedeno. "To su bedastoće", napominje. Kaže da je to sovjetska aviobomba duga 106 cm, promjera 27 cm, težine oko 123 kilograma, a na eksploziv otpada 42 kilograma. "Rusi su napravili barem milijun komada", ističe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko ih neće napasti Milanović o situaciji u Srbiji: "Fućka se meni dokle god smo u NATO-u. Drago mi je da je susjed progledao"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NISU ZADOVOLJNI Nižu se reakcije na izvješće DORH-a o padu drona: "Jedna stvar je iznenađujuća..."

Kaže da ne bi potpisao nalaze današnjih mišljenja. "Trebali su tražiti nalaze neovisnih stručnjaka. To se, u ovakvim situacijama, uvijek traži", zaključio je Stojadinović. 

Više o istrazi pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene