Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

prijetili mu

Sudac koji je pustio na slobodu osumnjičene za silovanje otvorio bolovanje: Odgođeno suđenje ocu monstrumu s Paga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Ivan Marković, koji je osumnjičene za silovanje maloljetnice pustio na slobodu, otvorio je bolovanje. Zbog toga je odgođeno i ročište u predmetu protiv oca s Paga koji je djecu bacio s balkona.

''Rasprava zakazana u kaznenom predmetu koji se vodi protiv okrivljenog muškarca, a koja se trebala održati 16. i 17. studenog 2019. godine kao i druga ročišta koja su bila zakazana za ovaj tjedan kod suca Markovića odgođena su zbog bolovanja uredujućeg suca'', potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Pročitajte i ovo Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Uhićen muškarac Horor kod Zadra: Punih pet godina silovao djevojčicu koja sada ima 11 Žena, ilustracija (Foto: Getty images) NAKON SKANDALA U ZADRU "Pravda za djevojčice" apelira: "Spirala nasilja nam neće donijeti pravdu. Nepravda se ne rješava nepravdom niti zlostavljanje zlostavljanjem"

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je rekao da je sudac koji je donio odluku o puštanju primio ozbiljne prijetnje, pa je i za njega zatražena zaštita.

Odluka suca istrage Županijskog suda u Zadru da se petorica osumnjičenih za silovanje maloljetne djevojke puste na slobodu uz mjere zabrane približavanja žrtvi i komuniciranja s njom te obvezu javljanja u policijsku postaju dvaput mjesečno, izazvala je ogorčenje javnosti. Do kraja tjedna očekuje se odluka na žalbu na neodređivanje istražnog zatvora.

Za petak je najavljen prosvjed ispred zgrade Suda u Zadru, a u subotu u Zagrebu, Rijeci i Puli.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene