Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ukupno je 11 svjedoka

Sud odbio žalbe Damira Škare, ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

Uhićenje Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr)
Uhićenje Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uhićenje Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) Uhićenje Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Bivša tajnica Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na velikogoričkom Županijskom sudu odbijene su obje žalbe Damira Škare; i na rješenje o provođenju istrage i o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Obrana je tvrdila da samo iz iskaza žrtve nema dovoljno sumnje da bi Damir Škaro počinio kazneno djelo silovanja za koje ga se tereti.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Denis Buntić - 2 nakon što je pretukao suprugu Sud opet odbio žalbu: Bivši reprezentativac Denis Buntić ostaje na slobodi

''Vijeće je smatralo da je u ovoj fazi istrage iskaz žrtve i iskaz liječnice koja je prijavila silovanje dovoljan za osnovanu sumnju'', rekao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Sada je pravomoćno rješenje o istražnom zatvoru, ali i o pokretanju istrage. Sudac Zeljko najavljuje da će sada početi ispitivanje svjedoka kojih je ukupno 11.

Žalba na određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora odbijena je zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. ''Među njima je i muškarac preko kojeg je Škaro navodno žrtvi nudio 80.000 eura za šutnjue'', rekao je za sudac Zeljko. Objasnio je da to što je Škaro podnio ostavku u AK Siget nije promijenilo stav Suda da bi on mogao ponoviti djelo.

Damir Škaro uhićen je početkom rujna na granici na povratku iz BiH, a nakon prijave za silovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene