Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol u HNS-u

Štromar ne zna za međimursku podršku Čačiću, za Martinčević podrška očekivana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik varaždinske Županijske organizacije HNS-a i predsjednik Središnjeg odbora te stranke Predrag Štromar izjavio je da se nijedno tijelo te stranke na županijskoj razini u posljednje vrijeme nije bavilo Radimirom Čačićem ni njegovom sudbinom u stranci, dodajući kako ne zna ni za kakvu odluku susjednoga međimurskog HNS-a o potpori Čačiću.

Više od toga čelnik HNS-a Varaždinske županije i jedan od vodećih ljudi stranke na nacionalnoj razini nije želio komentirati jer, rekao je, ne zna ni za kakvu odluku ili priopćenje HNS-a Međimurske županije po kojima oni Čačiću pružaju apsolutnu potporu.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Zamjenica gradonačelnika Varaždina i saborska zastupnica Natalija Martinčević rekla je da je njoj odluka predsjedništva HNS-a susjedne županije, u kojoj se daje apsolutna potpora Čačiću, očekivana jer je to i stajalište tamošnjih članova HNS-a.

Natalija Martinčević podsjetila je i na jednoglasnu potporu HNS-a Varaždinske županije Radimiru Čačiću prije nove godine s porukom da ga nakon odsluženja zatvorske kazne čeka mjesto predsjednika sjeverozapadnoga hrvatskoga regionalnog saveza HNS-a.

Također je istaknula da se u demokratskim strankama stvari rješavaju demokratskom procedurom i izborima, a provođenje postupka protiv čovjeka koji je u zatvoru, koji ne može istupati niti se braniti nema veze s demokracijom. Vjeruje da si HNS, kao borac za demokraciju u Hrvatskoj, to neće priuštiti.

Međimurski HNS kontra Vesne Pusić, podržali Radimira Čačića!

Dodala je da Čačić od početka odsluženja kazne nije davao izjave u medijima ni intervjue, niti se u ime stranke dogovarao i pregovarao jer za to nema legitimitet. Privatno druženje sa stranačkim i izvanstranačkim kolegama, s kojima je u politici već godinama, ne može biti predmet razgovora u stranačkim tijelima ni sankcija, zaključila je Natalija Martinčević.

Na jednoglasnu potporu predsjedništva o kojoj govori Martinčević pozvao se i gradonačelnik Novoga Marofa, HNS-ovac Darko Hrenić, ujedno i član tog tijela. On je također istaknuo da Čačića, nakon izlaska iz zatvora, čeka mjesto predsjednika regionalnog saveza. Govoreći o napisima u medijima, istaknuo je kako mu oni i konstrukcije po kojima Čačić govori i radi protiv stranke nisu jasni. Objasnio je da je on jedan od onih koji se susreću s Čačićem te da Čačić nikad nije govorio niti radio nešto protiv svoje stranke. Apsolutno je protiv bilo kakvog izbacivanja bilo koga iz stranke.

Gradonačelnik Lepoglave i saborski zastupnik Marijan Škvarić rekao je da je HNS ozbiljna i odgovorna stranka te da se u njoj poštuje hijerarhija.

Istaknuo je da će članovi stranke, kao odgovorne osobe, poštovati odluke njezina predsjedništva i Središnjeg odbora. Dodao je kako medijska kampanja na osnovi neprovjerenih informacija i sve ono što se događa u zadnje vrijeme ne koristi stranci.

Od potpredsjednika Sabora i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića doznaje se da je za sutra sazvano predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije na kojem je glavna tema analiza rezultata posljednjih izbora te da Čačić zasad nije tema tog sastanka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene