Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Završava 2012.

Što o godini na izmaku kažu učiteljica, urar, ribar i studentica...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BDP je pao, industrijska proizvodnja također, javnim i državnim službenicima smanjena su prava. Što o godini na izmaku kažu učiteljica, urar, ribar i studentica...

Zlatko Lebarović se prije 65 godina pridružio ocu u urarskom obrtu. Danas radi sa svojim sinom. Najveći prihod ostvaruju od održavanja javnih satova. Rade od jutra do mraka. 'Sve je manje i manje vremena, više je posla, a manje i novaca', rekao je Zlatkov sin Dalibor.

Pročitajte i ovo Potres u Zagrebu - oštećenja - 1 Obnova stoji Prošlo je godinu dana od potresa u Zagrebu, a sjećanja su još bolna: "Ne želim više nikada da se ponovi tako nešto" Slika nije dostupna koliko odgovora znate? KVIZ Provjerite znanje o turbulentnoj 2020. godini, sjećate li se ključnih događaja?

Od prosinca prošle godine u Hrvatskoj se zatvorilo više od 2.000 obrta. Za bespovratne poticaje Ministarstvo poduzetništva osiguralo je 376 milijuna kuna. 'Počastili su nas sa dva poticaja. Uvijek bi mogli biti veći, ali što god dobijemo jako je dobro. To smo iskoristili za nabavku strojeva i opreme', kaže Dalibor.

>> Poticaji u malom i srednjem poduzetništvu porasli za milijardu kuna!

A poticaji u ribarstvu ove su godine zakazali. 'Od poticaja nama je isplaćen samo prvi kvartal, drugi, treći i četvrti ništa. Naša očekivanja od ove vlasti su bila velika. Ali ništa se nije promijenilo s obzirom na prošlu. Samo što s ovom imamo lošu komunikaciju', rekao je ribar Nevio Uhač.

Smanjenje plaća, ukinute božićnice i regres natjerali su i učitelje na ulice. Profesorica Lidija Žišković ipak je optimistična. 'Mene nije toliko pogodilo, jer sam ove godine napredovala u struci, pa je to pokrilo tu razliku barem za polovicu onog što nam se prijeti uzeti, što nam se uzelo. Tako da eto imala sam sreću u nesreći', rekla je Lidija.

A sreće je imala i studentica Valentina koja će ovu godinu pamtiti kao jednu od najljepših. 'Studij vani, stipendija fakulteta i napokon sam našla dobar studentski posao', ispričala je Valentina.

Godina završava s 358.335 nezaposlenih.

Iako će poneki reći da im je svaka godina sve gora, neki će je pamtiti po dobrom. 'Suprug mi je ozdravio, tata je ozdravio.. To nam je bilo najbitnije, tako da ova sljedeća može biti samo bolja', rekla je jedna gospođa.

A Novu godinu upravo tako treba dočekati, u miru i ljubavi i dati joj priliku da bude bolja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene