Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MEĐUNARODNA TJERALICA

Što će biti sa Zoranom Mamićem? "Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen"

U tijeku je raspisivanje Interpolove tjeralice i Europskog uhidbenog naloga za bivšim trenerom Dinama, Zoranom Mamićem. Mamić se do ponoći nije prijavio na izdržavanje kazne u zatvoru u Remetinec.

Zoran Mamić nije se pojavio u Remetincu. Nadležna tijela Bosne i Hercegovine moraju postupiti po međunarodnoj tjeralici, točnije uhititi Mamića i provjeriti postoje li uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj. Njega će dovesti u pritvorsku jedinicu BiH u Sarajevu, a drugi dan će se održati ročište.

Sud ne ulazi u meritum presude već će se pitati Mamića protivi li se izručenju. Odluka će biti donesena isti ili sljedeći dan, a Mamić će vjerojatno reći da se protivi odluci o izručenju Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović STAVILI TITA UZ ČETNIKA Zoran Milanović o skandalu u Srbiji: ''Draža Mihailović je bio jedna obična budala''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''ZDRAVLJE NA DLANU'' Klisović u Zagrebu najavio gradnju nove bolnice, hospicija i nekoliko domova zdravlja

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Prijam na Pantovčaku Milanović: "Ako je Plenković bez ikakvog iskustva uspio postati ovako famozan premijer, onda je gospođa Đurđević dorasla poslu za koji se javila"

Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen po međunarodnoj tjeralici. Na slobodi je sve dok Hrvatska ne podnese zahtjev za njegovo izvršavanje kazne u BiH ili dok BiH sama to ne napravi.

Ostali osuđenici, poreznik Milan Pernar sinoć se sam prijavio u Remetinec, a bivši direktor Dinama, Damir Vrbanović, danas ujutro je bio na Županijskom sudu gdje mu je sudac rekao da 26. svibnja mora doći u Remetinec, a on ima pravo na žalbu te može tražiti odgodu izvršenja kazne u roku od tri dana.

Zdravko Mamić će sutra iz Livna u Bosni i Hercegovini putem videopoziva svjedočiti o svim okolnostima i optužbama koje je iznio na račun osječkih sudaca. Nekoliko je puta već rekao da nije iznio sva svoja saznanja pa preostaje vidjeti sutra što li će novoga reći pred istražiteljima. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene