Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjajne vijesti

Hrvatski start up na natjecanju u Bruxellesu dobio 50.000 eura: Cilj je nositi održivu modu i kupovati što manje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjem Europskom natjecanju za socijalne inovacije, hrvatski start-up jedan je od tri pobjednika koji je osvojio 50 tisuća eura.

Prvo Europsko natjecanje za socijalne inovacije održano je 2012. godine te mu je cilj doći do rješenja za probleme koji utječu na naše društvo. Bira se najbolja inovativna ideja koja također pronalazi rješenja za stvaranje novih radnih mjesta i poslovnih ideja.

Snake, hrvatski start-up, jedan je od tri pobjednika Europskog natjecanja za socijalne inovacije. Ovogodišnja tema je bila usmjerena na promjenu ponašanja održive mode, a fokus hrvatske digitalne platforme je bio nošenje odjevnih predmeta u proširenoj stvarnosti. Cilj je nositi održivu modu te kupovati što manje odjevnih komada ''brze mode'' koja je kratkotrajna, pritom koristeći se ''životnim stilom s nula otpada''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POMOĆ PODUZETNIŠTVU "Pokreni nešto svoje": Četvrto izdanje projekta u kojem su dosad 24 start up firme dobile 2,5 milijuna kuna

Svaki pobjednik osvojio je 50 tisuća eura, a Europska komisija, koja provodi natječaj, tražila je tvrtke koje će predstaviti rješenja za održivu upotrebu i potrošnju, održivu proizvodnju. Osim hrvatskog, po 50 tisuća eura dobili su start upovi iz Rumunjske i Belgije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSTALA BEZ POSLA, A ONDA... Sama sebi stvorila posao i dobila priznanje za Međunarodni izum godine

Digitalna platforma hrvatskih pobjednika donosi vjeru u budućnost digitalne mode gdje je moguće nositi odjeću koja ne poznaje rod, spol ili veličinu. Cilj je promijeniti ponašanje korisnika te poboljšati društveni utjecaj modnog tržišta, čineći ga dostupnijim i pravednijim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene