Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan resurs

Splitskom "zlatnom kokom" idućih 40 godina upravljat će gradska tvrtka: "Cijene nekretnina u blizini sad abnormalno rastu"

Jedan od najvrednijih splitskih resursa, plaža Žnjan, trebala bi ići u ruke gradskoj tvrtki na idućih 40 godina. Sa Žnjana se za Dnevnik Nove TV javio reporter Mario Jurič.

Ministarstvo mora objavilo je kako su na natječaj za koncesiju pristigle tri ponude, izabrana je jedna te je Vladi predloženo da koncesiju na idućih 40 godina dodijeli gradskoj tvrtki Žnjan d.o.o. 

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

"Iz te tvrtke nisu danas detaljnije pojašnjavali svoju ponudu te su poručili kako je pravni postupak još uvijek u tijeku i kako će detalje otkriti kada sve završi. Na ovom dijelu plaže Žnjan bili smo više puta, izvještavali kada su se rušili nepravno sagrađeni objekti i zamijenjeni manjim i privremenim.

Inače, na Žnjanu je svojedobno dočekan i papa Ivan Pavao II., a područje Žnjana okruženo je brojnim nekretninama čije cijene sada lete u abnormalne visine. Mnogi ovo područje nazivaju i "zlatnom kokom" Splita. Procjenjena vrijednost koncesije koja se daje na 40 godina više od 1,8 milijardi kuna, a ukupna ulaganja planiraju se na oko 200 milijuna kuna", izvijestio je sa Žnjana Mario Jurič dodajući kako je riječ o prostoru od više od 100 tisuća četvornih metara. 

"Sada je sve na Vladi, ali i Gradu Splitu da vrijedno i marljivo upravlja ovim jako, jako vrijednim resursom", zaključio je Jurič.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene