Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolega splitskog zaštitara kaže

Split: Policija prima brojne dojave građana zbog snimki pljačkaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu u roku od 36 sati tri pljačke. Nakon pošte i banke u kojoj je preksinoć ranjen zaštitar jutros rano opljačkana je još jedna pošta. U sva tri slučaja pljačkaš je prijetio pištoljem.

Policija prima brojne dojave građana koji su i u našem Dnevniku mogli vidjeti snimke nadzornih kamera i lice pljačkaša koji je ranio zaštitara. Nakon banke i pošte u utorak navečer, ovo je treća splitska pljačka u kratkom vremenu. I ovdje je razbojnik došao pištoljem. Stanari kažu - zar opet? Pljačkaši su ovdje očito navikli uzimati novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u puli Na zaštitara pala drvena bandera, teže je ozlijeđen. Bio je na setu snimanja njemačkog filma Momo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni

Istovremeno, u policijskom Operativno-komunikacijskom centru, stižu pozivi građana. Mnogima se učinilo da su na televiziji prepoznali lice pljačkaša, koji je preksinoć, iz pištolja ranio zaštitara banke. Pobjegao je bez plijena. 'Policija je dobila zaista veliki broj poziva i sada to obrađujemo', rekla nam je Marina Kraljević Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Policija otkrije razbojnike u tek 20 posto slučajeva

Nekima se čini kako je sličan njihovom susjedu sumnjive prošlosti i slično. No, policija u svrhu istrage ne izlazi sa detaljima. 62-godišnji zaštitar iz banke kome je lopov pucao u bedro oporavlja se u splitskoj bolnici. Kao što je njegov kolega rekao, hrvanje sa razbojnikom bilo je hrabro, ali vrlo opasno. 'Da je metak otišao malo gore, njega danas ne bi bilo', dodao je spomenuti zaštitarov kolega.

Građani se pitaju kuda ova serija pljački vodi, a ono što ih uznemiruje jest da nitko od pljačkaša dosad nije pronađen. U tri mjeseca ove godine na splitskom području bilo je 40 razbojstava. No, među 40 pljački bile su samo jedna banka i dvije pošte, ostalo su mjenjačnice, trgovine, benzinske crpke. Značilo bi da su u protekla dva dana lopovi sa dvije pošte i bankom ponovili tromjesečni prosjek. Očito, uhvatili su maha. Policija je otkrila razbojnike u samo 20 posto slučajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene