Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tzv. psihička smrt

Otkriven nalaz obdukcije mladića koji je preminuo u splitskoj bolnici nakon što je u komi primljen iz zatvora: ''Riječ je o smrti nastaloj zbog straha"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno je otkriven uzrok smrti mladića (18) s mentalnim i tjelesnim oštećenjima koji je nakon mjeseci provedenih u zatvoru preminuo KBC-u Split prošle subote.

Kristianu Vukasoviću zatajilo je srce, a posljedično tome i mozak, što je uzrok smrti, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Patolog koji je želio ostati anoniman kaže da je vjerojatno umro od tzv. psihičke smrti.

''Radi se o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva, ekstremnih okolnosti u kojima osoba boravi i kojima je izložena. Bio je jedan slučaj u Kaštelima, kada je sin iz pištolja pucao u svog 70-godišnjeg oca, u namjeri da ga ubije. Otac je trčeći bježao od tog svog pomahnitalog sina, koji je za njime pucao, ali ga nije pogodio. Nakon nekih 100-tinjak metara, kada je pobjegao sinu, starac se srušio na tlo i preminuo od srčanog udara. Taj srčani udar je nastao zbog straha za svoj život i uzbuđenosti, ekstremne situacije koja nije karakteristična za normalno ljudsko biće'', kazao je patolog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumnjiva smrt u splitskom zatvoru Mladić se od straha noćima tresao u zatvorskom krevetu, nije mogao podnijeti priče o ubojstvima i nasilju?

Ovaj 18-godišnjak koji se liječio na psihijatriji od 12. godine, osuđen je za podmetanje požara kao odrasla osoba. Izrečen mu je istražni zatvor te je smješten u Bilice.

Ministarstvo pravosuđa na upit Dnevnika Nove TV kaže kako nisu utvrđeni propusti. Sukladno zakonu, kažu, svi podaci o zatvorenicima i njihovom odsluženju kazne zatvora predstavljaju tajnu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene