Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičene četiri osobe

Spahija: Na ispitivanje vezano uz događaje u Kulinama pozvan sam kao svjedok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a danas trener turskoga Fenerbahčea Neven Spahija ističe u izjavi kako je pred istražnim sucem Županijskoga suda u Splitu, vezano uz događaje u vojnom zatvoru Kulinama 1992. godine, bio ispitan kao svjedok.

Kako navodi, istraga je tajna te u tom kontekstu ne može o svojem iskazu i svemu drugom što se ovih dana pojavilo u medijima iznositi bilo kakve dodatne informacije bez obzira na to što bi dane informacije i objašnjenja 'rasvijetlila njegovu poziciju i pomogla mu u obaranju špekulacija' koje čine štetu njegovu ugledu i časti.

Pročitajte i ovo Donald Trump Čeka se reakcija Trump pokušao spriječiti svjedočenje bivših suradnika, ali sudac je bio drugačijeg mišljenja Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) Optuženi se požalio na bolove Mlađan ipak ne izlazi iz zatvora, odgođeno suđenje za krvavi napad u lepoglavskoj kaznionici

>> Neven Spahija među osumnjičenicima za ratne zločince?

Naime, ovih su se dana u nekim medijima pojavile informacije da se Nevena Spahiju sumnjiči da je 1992. godine kao pripadnik 72. bojne vojne policije u šibenskome vojnom zatvoru batinao ratne zarobljenike.

Inače, za zlostavljanje i nečovječno postupanje prema srpskim ratnim zarobljenicima i civilima početkom rujna osumnjičene su četiri osobe koje su privedene u splitski zatvor Bilice. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene