Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražuje ga policija

Sokol Marić: Poslovanje pod povećalom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Marić bio je danas najnestrpljiviji pritvorenik u Remetincu. Vlasnik zaštitarske tvrtke cijeli je dan iščekivao odluku o puštanju iz pritvora, no sve se oduljilo. Marić će slobodu platiti 750 tisuća kuna, a priča koja je počela kao svađa unutar ljubavnog trokuta otišla je u posve drugom smjeru: sada se provjerava Marićevo poslovanje s državom.

Vlasnik privatne zaštitarske agencije do izlaska iz Remetinca broji sitno. Čim nadležnom tužiteljstvu istekne rok za žalbu, Zlatko Marić uplatit će 750 tisuća kuna jamčevine. Toliko je ponudio za svoju slobodu. 'U koliko ta žalba bude riješena u našu korist onda bi on sutra mogao izaći na slobodu', kaže njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Pročitajte i ovo Ljubo Pavasović Visković Tko stoji iza transakcije? Odvjetnik Pavasović Visković za Dnevnik Nove TV o tome zašto je ime njegova klijenta izronilo u priči oko Fortenove i o šeiku: "On nije novi igrač u ovoj priči" Damir Polančec TUŽBE PROTIV DRŽAVE Koja je cijena izgubljenih godina života? Pokušat će to saznati Ratko Maček, i ne samo on: ''Moj gubitak je golem, on je praktički neizreciv''

Ali s teretom više. Pritvoren je zbog telefonskih prijetnji zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, a izlazi dok kriminalistička policija i odvjetništvo češljaju poslovanje njegove agencije. Sumnje da je Sokol Marić bez natječaja dobivao neke od poslova s državom - sada su na provjeri. Iz najveće privatne zaštitarske agencije, istražitelji su već odnijeli dio dokumentacije.

Na popisu Marićevih klijenata već su godinama velika državna poduzeća, banke, brojne institucije. No, njegov odvjetnik kaže - pod povećalom nisu javne tvrtke, već manje unosni ugovori sklopljeni s tvrtkom bivšeg glasnogovornika Vlade, Ratka Mačeka. 'Od njega su zatražena 3 ugovora, od njegove tvrtke. Ti su ugovori proslijeđeni DORH-u. Međutim, po nama u tim ugovorima nema ništa sporno, niti bi trebalo biti ikakvih posljedica za njega. To su marketinški ugovori iz 2005.', pojašnjava odvjetnik Pavasović Visković.

>> Zlatko Marić još u pritvoru, policija 'češlja' dokumentaciju tvrtke!

Da se njegov potpis krije u spornim spisima Maček negira. Kaže, u privatne je vode otišao 2008. nakon što je napustio Banske dvore i Ivu Sanadera. A s Marićem, tvrdi, poslovao nije. 'Ne, nijedna moja firma, nikad!', odgovara Ratko Maček.

Zasad se samo nagađa da je na pomolu nova afera, po sličnom obrascu izvlačenja novca kao u slučaju Fimi medija. No, sve dok prikupljene dokaze ne uklope u mozaik svoje priče, od tužitelja stiže tek šturi odgovor: istraga traje. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene