Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Zagorec: Uhićena 'krunska svjedokinja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajanstvena Susanne Di Mauro Bunjevac, koja je trebala otkriti senzacionalne podatke u slučaju Zagorec, danas se nije pojavila na dugo najavljivanoj konferenciji za novinare.

Odvjetnik Vladimira Zagorca, Zvonimir Hodak, novinarima je rekao da je Suzana Bunjevac sinoć uhićena u središtu Zagreba te privedena u policiju gdje se, prema njegovim riječima još uvijek nalazi. 

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara'' Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed''

Hodak kaže da su nju i pratnju uhitili djelatnici krim policije te da im pritom nisu objasnili razloge uhićenja.

>> Mesić primio prijetnje vezane uz Zagorca

>> Hodak: 'Za Zagorca se zalagali i ruski političari' 

Novinarima je podijelio potpisano priopćenje u kojem tvrdi da su Državno odvjetništvo i predsjednik Mesić tražili od nje da krivotvori izvještaj kako bi optužila Zagorca.

Odvjetnik ističe da je uhićena vlasnica tvrtke iz Bruxellesa koju je u ožujku ove godine angažiralo hrvatsko Državno odvjetništvo i predsjednik Republike, kako bi na tajnim računima pronašla kompromitirajuće podatke o Vladimiru Zagorcu.

No, po Hodakovim riječima, njeni nalazi nisu bili nepovoljni za
Zagorca, a na istup u javnost Di Mauro Bunjevac odlučila se kada je Državno odvjetništvo tražilo da prepravi podatke kako bi imali materijala za podizanje optužnice, što ona nije željela učiniti.

Sve što zna željela je ispričati na konferenciji za novinare i to
potkrijepiti dokumentima koje je imala sa sobom, ali je sinoć uhićena i još nije puštena iz sjedišta zagrebačke policije, kazao je Hodak. Rekao je kako ne zna postoje li kopije njenih dokumenata i hoće li oni ikada više biti dostupni oku javnosti.

Dodao je da su automobil u kojem je bila s vozačem i pratiocem Antom Kasalom sinoć presrela tri civilna automobila iz kojih su izašli policajci, zavezali ih i odveli u postaju.

Tu je priču novinarima potvrdio i Kasalo, koji je rekao da su on i vozač pušteni te da im policajci nisu znači reći zbog čega ih
privode.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec kazao je da će se o cijelom slučaju očitovati tijekom dana, a izjava se nije mogla dobiti niti iz Državnog odvjetništva.

Hodak je dodao da je Di Mauro Bunjevac do njega došla preko Zagorčevih austrijskih odvjetnika koje je kontaktirala ljuta što joj Državno odvjetništvo, nezadovoljno nalazima, nije željelo platiti honorar pa joj je ostao tek predujam.

Novinarima je podijelio i njenu izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojoj, među ostalim, stoji da su je za kontrolu računa angažirali Državno odvjetništvo i predsjednik Mesić te da joj je na račun u jednoj talijanskoj banci isplaćen predujam od 10 tisuća eura.

- Pravo je pitanje zašto predsjednik Republike koristi svaku priliku da diskreditira moga klijenta, rekao je Hodak, ističući kako je Zagorec od žrtve koju su pretukli i oteli mu dijete postao kriminalac.

Dodao je i da pisma koje je Predsjednik primio iz Rusije nisu bila prijeteća te novinarima podijelio nekoliko dopisa ruskih dužnosnika koji su se za Zagorca založili predsjedniku Mesiću, premijeru Sanaderu i još nekim hrvatskim dužnosnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene