Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitska nadbiskupija

Slučaj suspendiranog klerika: Policija sama pokrenula istragu i razgovore s Crkvom

Svećenik tijekom mise, ilustracija (Foto: dnevnik.hr)
Svećenik tijekom mise, ilustracija (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Svećenik tijekom mise, ilustracija (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U slučaju klerika kojeg je Splitsko-dalmatinska nadbiskupija suspendirala zbog sumnje u kažnjivo djelo Crkva se još ne izjašnjava s dodatnim informacijama.

Iako Crkva slučaj nije prijavila policiji, danas doznajemo da je policija sama pokrenula istragu i razgovore s Crkvom.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Podsjetimo, Splitom se u utorak ujutro brzo proširila vijest o suspenziji jednog klerikaSve je na svojim službenim stranicama oglasila sama Nadbiskupija, a kao razlog suspenzije Crkva je navela moguće kažnjivo djelo.

U javnosti se potom počela spominjati pedofilija, iako sumnje nisu službeno potvrđene. Iz Crkve su istaknuli kako u svrhu dobrog glasa, primarno žrtve, o ovoj temi više ne mogu govoriti.

Podsjetimo i da je Crkva problem odlučila raščistiti prvo sama, unutar svojih redova. Ordinarij je imenovao crkvenog suca istražitelja i bilježnika koji su dobili zadatak da se raspitaju o činjenicama i okolnostima. Policiji ništa nisu javili. Međutim, policija je sama reagirala po saznanju iz javnosti.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene