Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignorirao uputnicu

Za grešku liječnika pri porodu dobila 845.000 eura odštete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je prema uputnici treba biti izveden carski rez, porod je izveden na klasični način. Majci je puknula maternica, a dijete je preživjelo uz teški invaliditet.

Slovenki kojoj su, unatoč uputnici kojom se određivao carski rez, u rodilištu u Postojni porod izveli klasičnim načinom, pri čemu je majci puknula maternica, a dijete preživjelo uz teški invaliditet, još nepravomoćnom presudom dodijeljeno je 845.000 eura odštete, pri čemu je pola milijuna eura glavnica odštete, a ostatak predstavljaju višegodišnje kamate.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

To je jedna od najvećih odšteta dodijeljenih na slovenskim sudovima zbog liječničke greške.

Slučaj se dogodio 2005. godine, a prvostupanjski je sud presudu, na koju se rodilište odlučilo žaliti, donio nakon sedam godina trajanja postupka.

Bolnice nisu najbolje mjesto za porod

Liječnik koji je vodio porod ignorirao je uputnicu prema kojoj je trebao biti izveden carski rez, navodno prijeteći rodilji da bi carski rez trebala posebno platiti. Usred klasičnog poroda došlo je do komplikacija i vađenja ploda vakuumom, pri čemu je došlo do puknuća maternice majke i teškog invaliditeta djeteta. Ono je i danas u invalidskim kolicima, ne može sjediti niti samostalno jesti, a i ima i težak oblik epilepsije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene