Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S druge strane rijeke Čabranke

Slovenci ne odustaju: Žicu na granici sad podižu i na - hrvatskom teritoriju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenci opet postavljaju žičanu ogradu na granici s Hrvatskom nedaleko od Čabra u Gorskom kotaru. Kao da im nije dovoljno muka već i od same žice, sad su, žale se mještani, Slovenci žicu počeli postavljati i na - hrvatski teritorij. Zbog toga su pisali Vladama u Zagrebu i Ljubljani, no odgovor, bar za sada, nisu dobili.

Nosači ograde koji se postavljaju uz rijeku Čabranku uzbudili su mještane Plešca i Zamosta. Tok rijeke većim je dijelom granica dviju država, no na tom mjestu Hrvatskoj pripada desetak hektara na drugoj obali rijeke.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom

'Normalno da smo protiv ove žice i neka već jednom Ljubljana i Zagreb riješe svoje probleme i ne moraju ove ljude ovdje kočiti i zaratiti', kaže Leonard Vesel iz ŠRD-a 'Čabranka'.

'Mislim da nije raščišćeno to između Hrvatske i Slovenije. Trebalo bi, ako već ide na takav nivo, da oni po svojim parcelama postavljaju a ne po hrvatskim', smatra Branko Kovač iz Zamosta.

Branko i drugi stanovnici Zamosta kada obilaze svoju zemlju moraju imati osobne dokumente.

'Ako hoćemo na svoje moramo prijeći slovensku granicu'. 

Slovenska strana ne odustaje od postavljanja panel ograde na hrvatskom teritoriju s druge strane rijeke Čabranke.

'Ogorčeni smo što se dešava. Pokušali smo i razgovarali prema gradu Čabru međutim, izgleda da nećemo ništa uspjeti', požalio se Blaženko Ožbolt, predsjednik MO Plešce. 

Pisali su i Ljubljani i Zagrebu.

'Ja sam postavio pitanje i slovenskom ministru, pisali smo na policiju... Svi nekako kao da se boje. Ništa, nikakvog odgovora', kaže Branko Kovač.

Što će učiniti službeni Zagreb? Odgovor nismo dobili. No, doznajemo da Vlada radi na slučaju. Mještani su ogorčeni.

'Onda ovdje neka se napravi nacionalni park a mi ćemo biti Indijanci za turiste'.

Kiša, jugo i nabujala rijeka zaustavili su podizanje ograde. Čabrani se nadaju da je to prilika za razgovor i dogovor slovenskih i hrvatskih političara.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene