Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"stanimo tome na kraj"

Škoro o izjavi Grabar-Kitarović o željeznoj zavjesi: "Da nije smiješna, bila bi tragična"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na društvenim je mrežama komentirao izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je kazala da je "djevojka rođena s krive strane željezne zavjese". Škoro poručuje da tome na kraj može stati samo probuđen i osvješten narod.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je u Washingtonu nagradu Fulbright za životno djelo, a u govoru zahvale kazala je da je bila djevojka rođena s "pogrešne strane željezne zavjese" koja je sanjala druga mjesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se slobodno moglo govoriti i izražavati svoja uvjerenja a da se zbog toga ne bude progonjeno.

Ta izjava izazvala je brojne reakcije, pa tako i onu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore ,koji je svoj komentar napisao na Facebooku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon predsjedničine izjave Život iza željezne zavjese? Pitali smo povjesničare kako je bilo putovati s crvenom putovnicom u doba Jugoslavije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve reakcije Obersnel oštro po Predsjednici zbog izjave da je NK Rijeka bila rezervni srpski klub: "Pa koliki je taj rezervoar gluposti?"

"Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji - osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štosove ili oni koji se pecaju na tu udicu. U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši 'veleumnici' i najveća 'veleumnica' među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđen i osviješten narod. SAD IL' NIKADA!" napisao je Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene