Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na rođendanu

Skandal na 'Ruđeru': Prijetnja otkazom zbog razgovara s medijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za novinare sazvanoj povodom 300. rođendana Ruđera Boškovića, na Institutu Ruđer Bošković, izbio je pravi incident.

Drama je počela zbog izjave dr. Saše Blagusa, jednog od znanstvenika s Instituta, koju je dao nekim medijima. On je prozvao ravnateljicu zbog podrške prijedlogu novog Zakona o znanosti za koji velik dio znanstvene i akademske elite smatra da je iznimno loš. Ravnateljica mu je, kaže, prijetila otkazom zato jer je javno izrekao svoje mišljenje, a ravnateljica instituta Dr. sc Danica Ramljak tvrdi da to nije istina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završila peticija Zeleni predali više od 11 tisuća potpisa protiv otpada na Ruđeru Slika nije dostupna U Upravnu zgradu Provalili u Institut Ruđer Bošković

>> 'Ruđer' neće postati odlagalište radioaktivnog otpada

Smatra da nije napravila ništa nelegalno te da ona kao ravnateljica predstavlja mišljenje znanstvenog vijeća instituta. 'Kolega Blagus pljuje po svim tijelima institucije', kazala je. Na pokušaj reagiranja dotičnog dr. Blagusa, Ramljak je kazala kako je za nju ova diskusija završena.

Umjesto civilizirane rasprave o znanstvenoj i akademskoj zajednici iznimno važnim zakonima, u Ruđeru se razgovara o tome tko je kome upao u riječ, i tko je čiji čovjek. Rasprava nimalo na razini najelitnije znanstvene institucije u zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene