Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sjednice u HDZ-u

Plenković nije ostao dužan Milanoviću: "Komšićev jaran. Patološki lažov. Ima proruska stajališta"

Kao i svaki ponedjeljak, i danas se održala sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke ponovio je teme kojima su se bavili, između ostalog, podsjetio je na najavljeni plan reformi, ispričao je da su zahvalili ministru branitelja, obrane i ministru unutarnjih poslova na organizaciji obljetnice Bljeska, govorili su i o današnjem obilježavanju masakra u Borovom Selu. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

Plenković je najavio niz aktivnosti ovog tjedna. 

"Održat ćemo Vijeće za euro, ja ću biti u četvrtak u Varšavi na dobrotvornoj konferenciji za Ukrajinu, u petak je sjednica Vlade", dodao je. Na dnevnom redu je bio je i rast cijena goriva te uvođenje eura.

"Govorili smo i o kriterijima koji su potrebni za uvođenje eura. Naš plan, kao i za Schengen, ostaje 1. siječnja 2023.", rekao je.

"Nitko nije rekao da je Gotovina udbaš. Niti pomislio. To je laž"

Plenković nije mogao izbjeći pitanje o najavi ministra obrane da će se mijenjati Zakon o obrani. Mario Banožić rekao je da je takav plan "ne kako bi se smanjile ovlasti predsjednika nego zbog nedorečenosti".

"Dobro je da nema nedorečenosti. Sve što je zbunjujuće, što nas dovodi do isključivanja ministra obrane će biti eliminirano", kazao je Plenković, a komentirao je i Milanovića.

"On već po ne znam koji put govori da smo ili ja ili netko iz HDZ-a proglasili generale, osobito Antu Gotovinu udbašem. Ne da to demantiram, nego s indignacijom to odbacujem", kazao je. 

"To nitko nije rekao, mislio, niti je itko između redaka to rekao. To je nešto što on kao patološki lažov stalno ponavlja. To je laž", dodao je za Milanovića. 

"Nitko u NATO-u tako ne govori. To je proruski stav"

Plenković je kazao da su Milanovićeve izjave o proširenju NATO-a proruski stav. Ali da i mjesecima prije toga on zastupa proruske stavove.

"Nisam primijetio da je osim njega bilo tko u članstvu NATO-a ili EU-a izgovorio da je protiv članstva Finske i Švedske, odnosno uopće protiv širenja NATO-a. To je jedna specifičnost koju mi još nismo čuli. To je proruski stav. Time može biti zadovoljan jedino netko tko zastupa ruske stajalište", kazao je i dodao da je to štetno za Hrvatsku. 

"Da netko sa našeg političkog spektra izgovara sve ovo što on izgovara, ne bi imao isti tretman", požalio se Plenković. Nazvao je perfidnom Milanovićevu izjavu da će smatrati izdajnicima oni koji glasaju za proširenje NATO-a.

"Mi smo od njega zabrinutiji za prava Hrvata u BiH. To je politička igra čiji je cilj destabilizacija hrvatskih institucija i Vlade. On zloupotrebljava Hrvate u BiH. Da budem precizan. Možda ima želju da ni Hrvatska ne ostvari neke svoje strateške ciljeve. Možda i to", dodao je Plenković i nazvao Milanovića Komšićevim jaranom kojem je išao kao čelnik SDP-a i držao govore.  

"Kreira kaos i probleme i tamo gdje ima neku mogućnost doprinosa", kaže.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene