Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJE DNEVNI AVAZ

SIPA u utorak privodi Zdravka Mamića? Sud BiH ponovno odlučuje o njegovu izručenju

Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Zdravko Mamić bit će u utorak priveden u BiH, javljaju mediji u BiH.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, a prema tjeralici iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Zdravko Mamić NOVI ZAHTJEV Sud BiH zakazao novo ročište na kojemu će odlučivati o izručenju Zdravka Mamića Hrvatskoj

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bosanskohercegovačke pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor, piše Avaz.

Avaz doznaje da će u utorak u Sudu BiH biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj.

U utorak će, u stvari, biti razmatrano postoje li uvjeti za njegovim izručenjem i pristaje li on da bude izručen Hrvatskoj.

Mamić posjeduje i državljanstvo BiH. Ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene