Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se odluka suda

Predsjednik Sindikata sanitetskog prijevoza najavio: "U srijedu će nam se nekoliko županija pridružiti u štrajku podrške"

Sanitetski prijevoz, kolica
Sanitetski prijevoz, kolica Foto: DNEVNIK.hr
Štrajkaški odbor odlučio je kako će sanitetski prijevoz od srijede nastaviti raditi po rasporedu, ali štrajk se formalno nastavlja do pravomoćnosti presude o zabrani štrajka.

Djelatnici sanitetskog prijevoza u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu od srijede će nastaviti s redovnim radom iako se formalno štrajk nastavlja do pravomoćnosti presude o zabrani štrajka, izjavio je Hini u ponedjeljak predsjednik Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza Mišel Majetić.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete

Podrška im stiže iz cijele Hrvatske, a kako je Majetić otkrio u Dnevniku Nove TV, iduće srijede štrajk podrške održat će se u nekoliko županija.

Odluku o nastavku rada donio Štrajkaški odbor nakon što je u ponedjeljak Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno presudio da je štrajk djelatnika sanitetskog prijevoza nelegalan.

Majetić kaže kako se vraćaju svom redovitom poslu kako ne bi trpjeli pacijenti te u znak pružene ruke pomirenja, a sindikat će iskoristiti mogućnost prava na žalbu, koju imaju pravo podnijeti u roku osam dana. Kada bude donesena pravomoćna presuda o štrajku o daljnim koracima odlučit će Štrajkaški odbor, kazao je.

Sindikat zagrebačkog sanitetskog prijevoza pokrenuo je štrajk 5. veljače tražeći veće plaće. Traže da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u hitnoj pomoći, što bi na godišnjoj razini stajalo oko dva milijuna kuna.

Žarko Rašić, ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, izjavo je kako se šestoga dan štrajka sanitetski prijevoz u Zagrebu odvija uredno, uz pomoć vozača ZET-a i djelatnika drugih zdravstvenih ustanova te da je od početka štrajka do sada obavljeno 1400 sanitetskih prijevoza. (M.R./Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene