Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK-ov pouzdanik

Šerić: Kuzmanić nije pouzdanik već agent provokator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Branko Šerić, koji u slučaju 'Maestro' zastupa bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Josipa Matanovića, kazao je da se prvog svjedoka u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi Joška Kuzmanića ne može smatrati USKOK-ovim pouzdanikom, već 'specifičnom vrstom agenta provokatora'.

Kuzmanić je pred zagrebačkim Županijskim sudom posvjedočio da ga je Matanović tražio milijun i pol eura mita kako bi ruskim investitorima, koje je Kuzmanić zastupao, pogodovao u izgradnji luksuznih apartmana na zemljištu nekadašnje ciglane u Ninu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje za Maestro Maestro: Kuzmanić se nije mogao sjetiti detalja Slika nije dostupna Slučaj 'Maestro' 'Matanović tražio milijun i pol eura mita'

No, Kuzmanić se potom obratio USKOK-u i Matanoviću u nekoliko navrata predao predujam u obilježenim novčanicama, o čemu postoje audio i video zapisi.

>> 'Matanović tražio milijun i pol eura mita'

>> Afera 'Maestro': Tenori i dalje u pritvoru

Šerić međutim smatra da je iz svjedočenja 'očigledno da famozni ruski investitor nije imao novca za simuliranu potkupninu, već je ta sredstva dobio od USKOK-a'.

'Prema tome, tvrdim da se radilo o akciji post festum jer je njegov prvi kontakt s USKOK-om bio 2006., dok je navodni pouzdanik postao tek u travnju 2007.', kazao je Šerić.

Ponovio je da je akcija 'Maestro' osmišljena kako bi se pred Europskom unijom dokazala borba protiv korupcije.

'Mislim da će to do kraja suđenja postati jasno', ustvrdio je Šerić, dodajući da će zatražiti da se pred sudom kao svjedoci pojave ruski investitori, ali i sve osobe koje je Kuzmanić spomenuo u današnjem svjedočenju.

'Ako se dokaže da je iza svega šuplja priča, onda je sigurno da je se radi o akciji koja je nekome trebala kao pokriće za nešto drugo', zaključio je Šerić.

Nakon što je u sudnici ispričao kako je optuženicima iz HFP-a davao mito, Kuzmanić je odgovarao na pitanja USKOK-a i dijela obrane koja će s njegovim ispitivanjem nastaviti i sutra.

Kuzmanić inače tvrdi da mu je od početka akcije 'Maestro' uništen automobil te da mu je provaljeno u stan, zbog čega se osjeća vrlo nesigurnim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene