Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seljaci za kilogram pšenice traže 1,20 kuna plus PDV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) zatražila je danas da ovogodišnja cijena pšenice bude 1,20 kuna po kilogramu plus PDV.

Ta je cijena zajednički stav Zajednice, Hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga, regionalne Hrvatske gospodarske komore i Zadružnog saveza Slavonije i Baranje, koji je postignut na sastanku predstavnika tih asocijacija održanom u Đakovu u petak, rekao je predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost" Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Uz cijenu od 1,20 kuna plus PDV, seljaci traže da troškove otkupa snosi otkupljivač, predani urod mora biti isplaćen najkasnije 30 dana od dana preuzimanja, poticaje treba isplatiti u punom iznosu od 2250 kuna po hektaru najkasnije do 30. kolovoza 2007. kako bi proizvođači uspjeli nabaviti mineralna gnojiva po izvansezonskim cijenama.

Laslo je rekao da će ti zahtjevi sutra biti upućeni ministru
poljoprivrede Petru Čobankoviću s kojim ove četiri asocijacije traže zajednički sastanak najkasnije do 9. lipnja. 

Dodao je kako proizvođači, zbog blage zime, ne očekuju veći prinos od četiri tone po hektaru.

Tajnik Zajednice Stanko Zdravčević upozorio je da će zbog blage zime pšenice biti manje ne samo u Hrvatskoj, nego i u čitavom okruženju. 

"Ponuda će biti mala, a potražnja velika", rekao je Zdravčević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene