Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije došao na sastanak koalicije

Branko Bačić: "Pupovac čeka sastanak s premijerom. Prema onom što iščitavam, SDSS ostaje u koaliciji"

Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr)
Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Saborski zastupnik Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijer Andrej Plenković i ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Čelnici stranaka vladajuće koalicije održavaju koalicijski sastanak u Banskim dvorima.

Nakon što je njihov predsjednik Milorad Pupovac kazao kako razmišlja o napuštanju koalicije, vodstvo stranke SDSS jučer je poručilo kako su ovlastili Pupovca da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

Milorad Pupovac potvrdio je za N1 da na sastanak vladajuće koalicije neće doći predstavnici SDSS-a. Nije naveo razlog zbog čega predstavnici njegove stranke neće sudjelovati na sastanku te je potvrdio da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja. Nije rekao kad i s kojim partnerima.

Novinarima se obratio predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić i kazao kako Pupovac želi održati sastanak s premijerom pa stoga nije došao na sastanak koalicije. 

"Prema onome što iščitavam iz razgovora, SDSS ostaje dio vladajuće koalicije.Ova Vlada i vladajuća većina naš koalicijski sporazum u najvećoj mjeri provodi, o tome će biti govora na idućoj sjednici Vlade gdje će biti govora o provedbi operativnih programa gdje će se vidjeti koliko Vlada, ministarstva i javna poduzeća provode ono što je na početku mandata dogovoreno. Jasno da su nezadovoljstva, koliko sam iščitao, odnose na odnos prema srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, ali o tome više nakon sastanka s gospodinom Pupovcem i klubom nacionalnih manjina", rekao je Bačić.

Brkić: "Možda Pupovac ima prioritetnijeg posla"

Potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić na pitanje kako tumači nedolazak Pupovca na sastanak odgovorio je kako "možda ima prioritetnijeg posla". 

Brkić je, upitan je li premijer Andrej Plenković trebao prihvatiti ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, kratko odgovorio: Ja kada budem premijer onda ću o tome razmišljati.

Kosor: "Pupovac radi cirkus"

Darinko Kosor, predsjednik HDZ-ova koalicijskog partnera HSLS-a, kazao je kako podržava dio Pupovčevih zahtjeva.

"Trebamo razgovarati o nasilju i mržnji, ali kako ćemo to učiniti ako on izbjegava sastanke? Ovo što on radi je cirkus", kaže Kosor. 

Čačić: "SDSS ima pravo ne pojaviti se na sastanku"

Šef reformista Radimir Čačić kazao je kako SDSS ima pravo ne pojaviti se na sastanku.

"Pupovac ima puno razloga da ne budu zadovoljni, počevši od toga da nam jedna tvrda i desna Koruška dijeli lekcije", kazao je Čačić.

Vrdoljak: "Želimo da se svaka manjina osjeća ugodno"

Ivan Vrdoljak uoči sastanka bio je na kavi s Pupovcem i kazao kako želi da se svaka manjina osjeća ugodno.

"Nema tu ucjena, to je pitanje dogovora. Razgovarali smo u kojem smjeru ide društvo i da ne smijemo prijeći u građanske sukobe. Svatko ima obvezu dati doprinos društvu", kazao je Vrdoljak. 

Kuščević: "Koga nema, bez njega se može"

Ministar uprave Lovro Kuščević uoči sastanka komentirao je Pupovčeve najave o mogućem izlasku iz koalicije.

"Koga nema, bez njega se može. Koalicija je stabilna, većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje smo trebali. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva", rekao je Kuščević uoči koalicijskog sastanka.

HNS je pak najavio da će na sastanku zatražiti cjelovitu informaciju vezano za prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac.

Što se tiče prometne nesreće u kojoj je, bez važeće vozačke dozvole, sudjelovala ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, koja je zbog toga ponudila ostavku, no premijer ju nije prihvatio, koalicijski partner HNS-a najavio je da će danas o tome razgovarati na sastanku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene