Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kažu da je Rus je dao sporne milijune

Sanaderova obrana traži svjedočenje ruskog magnata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana Ive Sanadera zatražila je da se na suđenju u aferi Ina-MOL ispita ruski naftni magnat Mihail Guceriev jer tvrde da je on, a ne MOL, uplatio pet milijuna eura na račun vlasnika Diokija Roberta Ježića, krunskog svjedoka na suđenju Sanaderu koji je posvjedočio da je za bivšeg premijera primio mito od mađarskog MOL-a.

Po riječima Sanaderove odvjetnice Jadranke Sloković, Guceriev je na ispitivanju u Mađarskoj posvjedočio da je Ježiću 'platio 10 milijuna eura u vezi s jednom njihovom poslovnom transakcijom, odnosno lobiranjem koje je Ježić trebao izvesti u Hrvatskoj'.

'Do tog posla, kao što smo već čuli, nije došlo, međutim Ježić nije vratio novac. S obzirom da se radi o osobi koja je vlasnik velike naftne kompanije u Rusiji, koji ima brojne firme i koji ima apsolutno svoj kredibilitet, ja mislim da bi ga sud trebao pozvati za svjedoka i čuti što ima reći na to zbog čega je novac dan Ježiću', izjavila je Sloković nakon današnjeg ročišta u aferi Ina-MOL.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u raju? VIDEO Prodanović ljutito Sanaderu: Nemojte mi stalno pomagati! Slika nije dostupna Holub smatra da je Sanader bio vrlo samouvjeren 'Bio sam borac protiv korupcije, a sada me doslovno gaze'

>> Bebić: Sinoć smo se jako dobro zabavljali, ako vas i to zanima

Sud bi o prijedlogu obrane trebao odlučiti na idućem ročištu 22. ožujka, kada bi trebao svjedočiti direktor tvrtke Hangarn Oil Products Imre Fazakas koji je u istrazi, po pisanju medija, izjavio da su pet milijuna eura na Ježićev račun uplatili Rusi za skladište plina na Krku.

Tim je tvrdnjama i Sanaderova obrana pokušala negirati Ježićev iskaz prema kojemu je MOL na račun njegove švicarske tvrtke Xenoplast uplatio polovinu od 10 milijuna eura mita, zbog kojega je Sanader mađarskoj naftnoj tvrtki trebao prepustiti upravljačka prava u Ini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene