Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trebao biti ispitan prije tjedan dana

Sanader sutra daje iskaz u slučaju HEP-TLM

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader sutra bi u 10 sati trebao doći u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo kako bi dao iskaz kao osumnjičenik u slučaju HEP-TLM.

Sanader je trebao biti ispitan prošlog petka, no zbog spriječenosti njegova branitelja Čede Prodanovića, ispitivanje je odgođeno za sedam dana. No, kako se doznaje, nije isključeno da će i sutrašnje ispitivanje biti odgođeno jer je spriječeno sve troje članova Sanaderova braniteljskog tima. Prodanović je u bolnici zbog operacije koljena, Goran Suić je otputovao iz Hrvatske, a Jadranka Sloković ima druge otprije dogovorene odvjetničke obveze.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Glasnogovornica zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva Dunja Pavliček nije željela nagađati o mogućoj odgodi ispitivanja koje bi se trebalo održati u sjedištu ŽDO-a u zgradi Zagrepčanki u Savskoj ulici.

Sanader je nedavno osumnjičen u slučaju HEP-TLM zbog kojega je prije tri dana zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo već podiglo optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka. Njega se tereti da je, 'postupajući po traženju i zaduženju dobivenom od Sanadera', zloupotrijebio položaj i ovlasti te od 2008. do kraja 2011. šibenskome TLM-u i mostarskom Aluminiju prodavao jeftinu struju, pri čemu je HEP navodno oštećen za 650 milijuna kuna.

Ta je optužnica podignuta nakon više od godinu i pol istrage, a njome se tereti i bivši Mravkov savjetnik umirovljeni general Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Juričić.

Kapulara se tereti da je od Mravka tražio da mu na račun HEP-a omogući ljetovanja za njega i njegovu obitelj u iznosu od 41 tisuću kuna, što je Mravak i odobrio.

Mravak je optužen i da je na traženje i u dogovoru s Jurčićem nekoliko puta, bez stvarne potrebe i osnove, naložio i odobrio razna plaćanja zaključivanjem fiktivnih ugovora o djelu i tako mu nezakonito pribavio 131 tisuću kuna, a HEP oštetio za 266 tisuća kuna, to jest za ukupno 307 tisuća kuna.

Uoči podizanja optužnice državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona protiv bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca i bivšeg direktora TLM-a Ivana Koštana, koji su bili pod sumnjom od početka istrage. Oni će biti svjedoci u postupku protiv Mravka. (Hina)

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene