Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje u turizam

Sagradite li bazen država će vam dati 50.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako reže mnoga prava i poticaje, država uvodi i nove. Sagradite li bazen država će vam pokloniti 50 tisuća kuna. Ali ne svima!

Ministarstvo turizma smatra da bi veća ponuda bazena trebala produžiti predsezonu i posezonu, a to bi, na godišnjoj razini, trebalo biti za 4 do 8 tjedana. Kada je more hladnije, tvrde iznajmljivači, gostima su bazeni svakako primamljiviji izbor.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Turistička sezona, ilustracija - 2 Podatci Porezne uprave Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni"

>> Od siječnja se uvodi turistička stopa PDV-a od 10 posto!

Iznos će biti fiksan, a trebao bi pokriti trećinu investicije u izgradnju jednog prosječnog bazena. I važno je znati kako poticaji neće stizati za bazene za privatnu upotrebu, već isključivo obrtnicima i društvima.

Objava programa očekuje se do kraja siječnja, kada bi trebale krenuti i prve prijave. U 2013. trebalo bi se izgraditi 200 novih bazena. Inače, program je nazvan 'Tisuću bazena za Hrvatsku' i upravo toliko očekuje ih se do kraja mandata ove Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene