Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saga o rukometu: Zašto Rijeka nije domaćin?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo kazao kako do danas nije dobio objašnjenje zbog čega je Rijeka izostavljena s popisa gradova domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu.

Obersnel je rekao da su čelnici Hrvatskog rukometnog saveza do sada iznijeli u javnosti nekoliko različitih razloga zbog kojih Rijeka ne može biti domaćin navevši da to ukazuje na netransparentnost. Uz to, na temelju nekih od tih izjava ustvrdio je da su "na čelu HRS-a lašci".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ od Bandića traži uvid u projekt izgradnje rukometne dvorane Slika nije dostupna Vlada povukla 'rukometni zakon'

Govoreći o nekim od razloga izostavljanja Rijeke koje je iznio
predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Željko Kavran, Obersnel je kazao kako nije istina da se Rijeka nije kandidirala navevši da je ispunjen kandidacijski upitnik i predložena Dvorana mladosti za mjesto odigravanja utakmica.

Obersnel je rekao i da Kavranova izjava kako je Rijeka najavila gradnju dvorane od 3000 mjesta nije istinita jer je u Rijeci procijenjeno da u tom gradu nije potrebna dvorana s toliko mjesta.

Obersnel se osvrnuo i na izjavu Zorana Gopca kako je glavni inspektor Međunarodne rukometne federacije (IHF) Aleksander Kožuhov "uvrijeđen jer ga nije dočekao gradonačelnik" prilikom obilaska Dvorane mladosti. Kazao je kako ne vjeruje da ičija taština može utjecati na odluku da se Rijeci ne odobri domaćinstvo. Objasnio je kako zbog tehničkih razloga nije mogao primiti Kožuhova koji je, kako je rekao Obersnel, u Rijeci boravio samo tri sata.

Riječki gradonačelnik je ustvrdio da čelnici HRS-a nemaju suvisli odgovor zašto je Rijeka eliminirana rekavši da mu Kavran još nije odgovorio na pismo s tim upitom poslano još u listopadu 2006.

Ovom prigodom Obersnel je komentirao i mogućnost vladina
sufinanciranja gradnje dvorana za rukometno prvenstvo po gradovima rekavši da u isto vrijeme Grad Rijeka sam gradi bazene za Europsko prvenstvo u plivanju, a Vlada je odugovlačila s odobrenjem za izdavanje gradskih obveznica za financiranje te gradnje.

Uz to, kazao je Obersnel, iz Vlade je traženo da on potpiše da neće tražiti sufinanciranje Vlade u izgradnji sportskih objekata za moguće domaćinstvo Rijeke za Mediteranske igre, kazavši da to pokazuje kakav je odnos Vlade prema Rijeci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene