Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na zahtjev odvjetništva

Sabor skinuo imunitet HDZ-ovu zastupniku Marijanu Kustiću zbog prometne nesreće

Marijan Kustić, predsjednik županijskog HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr)
Marijan Kustić, predsjednik županijskog HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Sabor je u petak skinuo imunitet, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Marijana Kustića, osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće.

Skidanje imuniteta Marijanu Kustiću zatražilo je Državno odvjetništvo u Vukovaru, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Potvrđen je i povratak u saborske klupe zastupnika Dražena Milinkovića (HDZ), umjesto Davora Miličevića (HDZ) koji ga je ranije mijenjao.

Sabor je prihvatio i nekoliko izvješća o provedenim financijskim revizijama korisnika državnog proračuna, lokalnih jedinica, političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prihvaćen je također godišnji provedbeni plan statističkih aktivnosti Republike Hrvatske za 2019. godinu, kao i izvješće o radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2017. godinu.

Potvrđena je također odluka o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za sport. Za predsjednicu Nacionalnog vijeća za sport imenovana je Danira Bilić, a za članove Perica Bukić, Sanda Ćorak, Željan Konsuo, Ante Baković, Dražen Čular i Petar Ceronja.

Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora imenovani su Željko Jerkov, Mario Meštrović i Tomislav Grahovac te Ratko Kovačić na prijedlog Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Marijo Lušić na prijedlog Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Tomislav Krističević na prijedlog Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene