Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPORTERKA DNEVNIKA NOVE TV

Sabina Tandara Knezović: "Još kao djevojčica hodala sam po kući i glumila novinarku"

Aktualno Galerija Sabina Tandara Knezović - 1 Sabina Tandara Knezović - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Sabina Tandara Knezović - 2 Sabina Tandara Knezović - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Sabina Tandara Knezović - 3 Sabina Tandara Knezović - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Sabina Tandara Knezović - 4 Sabina Tandara Knezović - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sabina Tandara Knezović - 5 Galerija 1/5 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović u razgovoru nam je govorila o profesionalnim izazovima, ali i privatnom životu.

Sabina Tandara Knezović dugi niz godina dio je ekipe Dnevnika Nove TV, a u razgovoru nam se otvorila o svojim počecima, kao i o tome što joj znači majčinstvo, ali i u koji se grad uvijek voli vraćati. 

Od starta svoje novinarske karijere u informativnom ste programu. Taj odabir je bio ciljan ili se dogodio slučajno?

Ništa u životu nije slučajno, pa ni odabir moje profesije. Još kao djevojčica hodala sam po kući i glumila novinarku. Oduvijek me zanimao samo informativni program i isključivo politika. Nakon završenog Fakulteta političkih znanosti došla sam na Novu TV i tu sam već 17 godina.

Sjećate li se svojeg prvog velikog novinarskog zadatka i kako ste ga ''preživjeli''?

Dvije noći nisam spavala od muke jer sam znala da ću ići s predsjednikom Mesićem vlakom do Slavonskog Broda. Kao mladoj novinarki uopće mi nije bilo svejedno, ali to nisam pokazala. Sjela sam u vlak pokraj njega, pa čak i odradila razgovor. Sva sreća da je on bio beskrajno simpatičan. Reportaža je ispala odlično, a ja sam unatoč ogromnoj tremi probila led.

Već dugo vremena pratite rad Ureda predsjednika i Vlade. Jesu li političari, premijeri i predsjednici prije bili otvoreniji prema medijima ili su sada više otvoreni?

Iz vlastitog iskustva mogu reći da su i prije i sada svi jednako dostupni. Jedina je razlika što se prije nisu opterećivali kamerama. Tada su jedni drugima svašta znali komentirati i reći jer nisu razmišljali o tome da ih se snima. Pa, ako znaš čitati s usana, mogao si puno saznati. Nama je to u redakciji bilo beskrajno zabavno. I sad me Pezo zna zezati - ''Tandara, 'ajde, dođi čitaj s usana što govore.'' Sada su puno oprezniji.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Dnevnika Nove TV - 5 Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov otkrila kako je završila u novinarstvu: "Jedan ministar obrane rekao mi je da se smrzne kad me vidi"

Što vas profesionalno može izbaciti iz takta? Što nikako ne trpite?

Beskrajno mrzim nepravdu. Ako se mene pita, sve u životu mora biti po zaslugama. I ako osjetim da neki idu preko reda, tu ispalim na živce i vrlo često povlačim ručnu da ne bih napravila nešto zbog čega bih poslije zažalila. Ako sam ja fer i korektna, očekujem i da druga strana bude takva prema meni. Jako sam organizirana i ako oni s kojima radim nisu takvi, i tu dolazi do disbalansa. Ne volim kašnjenje i ljude koji misle da se sav svijet vrti oko njih.

Postoji li nešto što biste voljeli ponoviti, a što zaboraviti kad je riječ o poslu?

Znam vrlo često analizirati svoje intervjue i nekad mi bude žao ako nešto propustim pitati i to me zna nervirati. Ali to shvatim kao školu za drugi put i nastojim se na to više ne osvrtati.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 1 REPORTERKA DNEVNIKA NOVE TV Barbara Štrbac o izazovima rada u novinarstvu: "Nepredviđene situacije moje su područje. Tada dajem najbolje od sebe"

Najdraža mjesta na koja ste putovali? Gdje biste se rado vratili prvom prilikom?

Obožavam putovati i to mi je jedno veliko veselje. A New York je taj u koji se uvijek rado vraćam. Energija koju ima taj grad u potpunosti se poklapa s mojom. Prvi susret s Velikom Jabukom bio je poput fatalne ljubavi.

Prije šest godina postali ste mama. Koliko vas je to promijenilo?

Jako me promijenilo. Katija je moj centar svemira i sve se vrti oko nje. Ona nam je svima na prvom mjestu. Drugačije gledam i na drugu djecu. Postaneš pekmezav i nekako baš senzibilan. Doslovce boli koliko volim to svoje dijete.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene