Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON POTRESA

S najopasnije zgrade u Zagrebu uklonili i posljednji dio oštećene konstrukcije: "Noćas ćemo mirno spavati, nakon mjeseci strepnje"

Aktualno Galerija Betonska nadstrešnica oštećena na zgradi u Vukovarskoj ulici - 2 Betonska nadstrešnica oštećena na zgradi u Vukovarskoj ulici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Betonska nadstrešnica oštećena na zgradi u Vukovarskoj ulici - 1 Betonska nadstrešnica oštećena na zgradi u Vukovarskoj ulici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 3 Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 2 Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 1 Galerija 1/5 >>
S takozvane najopasnije zgrade u Zagrebu, one u Vukovarskoj ulici, uklonjen je posljednji dio konstrukcije od armiranog betona koja je nakon potresa prijetila sigurnosti stanara i prolaznika.

Troškovi uklanjanja 240 tona teške konstrukcije iznosili su oko 2 milijuna kuna pa je sanaciju na sebe preuzeo Grad Zagreb.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Iako se na njihov početak čekalo čak 10 mjeseci, radovi su dovršeni unutar 26 dana. Tvrtka koja je izvela radove dio profita donirat će za obnovu Zagreba i Banovine.

Stanari pak poručuju da s olakšanjem kreću u daljnju obnovu zgrade.

"Noćas ćemo jako mirno spavati nakon dugih mjeseci strepnje, ne samo za nas u zgradi nego i za sve prolaznike", kaže predstavnica vijeća suvlasnika, Boška Trbojević.

"Danas kad sam šetao sam se naježio kad smo svaki element spustili, jer svaki element je bio prijetnja da se dizalica ne uruši ili se ne desi katastrofa. Siguran sam da ni Japanci koji su ideali u ovakvom poslu ne bi to prije odradili", poručuje inženjer građevine Ante Borovina

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene