Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li povezanosti?

S. Brod: Nakon pljačke policija čuva kuću generala Kruljca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavonskom Brodu nesvakišanja situacija nakon pljačke banke. Policija, zbog prijetnje, čuva kuću generala pukovnika Mladena Kruljca, zapovjednika kopnene vojske.

Pojavile su se, uz to, i kalkulacije o Kruljčevoj povezanosti s pljačkašima. Mladen Kruljac odlučno demantira bilo kakvu povezanost s pljačkašima banke. Osobito informaciju da su zbog poznanstva s njim Dešić i Kljajić izbjegavali kazneni progon. Kaže da su to njegovi bivši vojnici koji su već godinama izvan sustava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završen očevid U Slavonskom Brodu pijani vozač izazvao tešku prometnu nesreću: Jedna je osoba poginula Slika nije dostupna Dobio rad za opće dobro U stanu mu pronašli kokain i četiri kilograma marihuane: Sin generala Kruljca izvukao se od zatvorske kazne

'Dakle oni su civili i jedni od deset tisuća bivših pripadnika 3. gardijske brigade. Ja odlučno odbijam sve tvrdnje pojedinih medija da imam ikakve veze s njima dvojicom i posebno s nedjelima koja su počinjena', rekao je Kruljac.

Ivan Dešić i Andrija Kljajić bivši su pripadnici 3. gardijske brigade Hrvatske vojske. Kljajić je u odori bio godinu dana, a Dešić sedam godina. 2004., odlukom suda, nečasno je otpušten iz Hrvatske vojske zbog niza kaznenih djela. Kruljac kaže da obojicu dobro poznaje jer su susjedi iz brodskog prigradskog naselja Jelas. No tvrdi da nije kontaktirao s njima, osim uobičajenih susreta na ulici.

'Ja kao general mogu odgovarati za svoju operativnu postrojbu, kao roditelj za ponašanje svoje djece', rekao je Kruljac. Kuću obitelji Kruljac u Slavonskom brodu od jučer čuva policija. Pet zasad nepoznatih osoba prijetilo je njegovim roditeljima, policija pregledava snimke nadzorne kamere i pokušava ih identificirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene