Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođen prije 28 godina

Roditelji nisu znali da čekaju dijete bez ruku i nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rodio se takav. Bez ruku i nogu. Do samog poroda, njegovi roditelji nisu ništa znali.

Bilo je to prije 28 godina u dalekoj Australiji. Tada se rodio Nick Vujičić. Čovjek kojeg danas nazivaju čudom od čovjeka. Pitate se zašto? Evo objašnjenja!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudski proces Jezerinac: Haag je ‘pokušaj pranja ruku’ sukrivaca za rat Slika nije dostupna Nick Colgan uživa na moru Šest godina zadarskog života bivšeg producenta UB40

Isti taj Nick, bez ruku i nogu, danas je čovjek koji živi samostalno, završio je dva fakulteta, igra golf, pliva, odlazi na pecanje, ronjenje, igra nogomet. Ima svoju tvrtku…i što je najvažnije energiju i optimizam koji bi posramili većinu ljudi.
Život mu nije bio lagan. Imao je ljubav roditelja i bližnjih i to je ono što ga je tjeralo naprijed. Nerazumijevanje, osobito u školskim danima, bilo je svakodnevno od strane vlastitih vršnjaka. Sa samo osam godina, izjavio je majci da će si oduzeti život. Sa deset je to i pokušao. No tada je shvatio da to nije ono što su ga učili! Kako kaže, zamislio je kako nad njegovim grobom stoje njegovi roditelji brat. I plaču. Tada je shvatio da on to jednostavno mora i da može.

I krenulo je. Do tad su njemu govorili da digne glavu i krene dalje, a od tad je on preuzeo tu ulogu. Više od deset godina drži motivacijske govore i propovijedi, pomaže svima onima koji misle da su nesretni.

I ne, nije on jedan od onih koji će vas samo i isključivo rasplakati. On je čovjek čiji nastupi izgledaju kao stand up komedije! Šali se ponajviše na svoj račun. Tako se Nick preruši u pilota i pozdravlja putnike u zrakoplovu! 'Zamislite samo tu scenu', kroz smijeh govori Nick Vujičić.

Reakcije kaže nikada nisu negativne. Nego iskrene. Tako mu je jedan dječačić, nakon što ga je dobro pregledao rekao: 'Ajde, pa barem imaš glavu!'

I to je istina…i na tome treba biti zahvalan, tvrdi Nick!

Čovjek je to koji će vam u vrlo kratko vrijeme, ako ne uživo, onda barem preko malih ekrana, zasigurno promijeniti pogled na život!

Više na stranici magazina Provjereno!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene