Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEORIJA I PRAKSA

''Hrvatska, zemlja u kojoj ne radi link za prijavu korupcije''; Greška je ispravljena, provjerili smo kako je do nje uopće došlo

Renato Petek - 3
Renato Petek - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Borbe protiv korupcije i digitalizacije mnogima su u Hrvatskoj puna usta. U praksi, međutim, stvari, najblaže rečeno, uglavnom zapinju. Čak i kada je riječ o nekim jednostavnim tehničkim stvarima.

''Hrvatska, zemlja u kojoj ne radi ni link za prijavu korupcije'', upozorio je SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek

Naime, link koji sa stranice e-Građani vodi na stranicu DORH-a vezano uz podnošenje prijave zbog korupcije neko vrijeme nije radio.

Pročitajte i ovo Ured, ilustracija (Foto: Getty Images) LOBIRANJE ZAPELO U SIVOJ ZONI Igra bez pravila: Godišnje se okrene milijardu kuna, smatra ih se ''lovcima u mutnom'', no ono što rade nije nezakonito

Na stranici e-Građani, kojom se Vlada često voli hvaliti, baš kao i borbom protiv korupcije te oživljavanjem dugo sanjane digitalizacije navedene su upute kako nekoga prijaviti zbog korupcije.

Uz brojeve telefona i e-mail adrese preko kojih se građani mogu obratiti nadležnim institucijama na dnu stranice stoji i link koji bi trebao korisnika voditi na stranice na kojima se može prijaviti korupcija.

Međutim, klikom na ponuđeni link otvarala se DORH-ova stranica, ali uz obavijest: ''Zatražena stranica nije pronađena''.


Nakon što smo Ministarstvo uprave i pravosuđa te DORH pitali u čemu je problem, jesu li s njim upoznati i što rade kako bi ga riješili, greška je otklonjena.

Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin za DNEVNIK.hr je istaknula da ''na mrežnoj stranici DORH-a postoji izbornik ''Kaznena prijava'', jednako kao što postoji i na mrežnoj stranici USKOK-a ''Kaznena prijava'', s relevantnim informacijama za građane''.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica NIZ PROMJENA Vlada ima novu Strategiju borbe protiv korupcije: Ministar istaknuo ključne točke

''Ujedno, na mrežnoj stranici DORH-a i USKOK-a postoje adresari i zasebne adrese državnih odvjetništava, kao i rubrike ''Često postavljana pitanja'' s informacijama o podnošenju kaznene prijave. Građani dostavljaju i izravno elektroničku poštu na adrese koje su navedene za svako državno odvjetništvo'', dodala je Mihordin i zaključila da ''DORH nije odgovoran za sadržaj na drugim mrežnim stranicama''.

Međutim, iz Ministarstva pravosuđa i uprave za DNEVNIK.hr su objasnili da su ''na službenim stranicama DORH-a izvedene određene tehničke prilagodbe uslijed kojih je nenamjerno došlo do navedene pogreške''.

Inače, nije zgorega podsjetiti da je novi portal e-Građani podignut prije nešto manje od godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene