Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VESELOJ ATMOSFERI

Rijeka trkača preplavila ulice Zagreba: Rekordan broj sudionika na humanitarnoj utrci Advent Run

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je u centru Zagreba održano četvrto izdanje humanitarne utrke Advent Run na kojoj je nastupilo rekordnih 3.150 sudionika.

Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku brojnih gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem. Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić.

Pročitajte i ovo Utrka Holjevka Tradicionalna utrka Holjevka zatvara promet dijelom Zagreba: Pogledajte alternativne pravce Zagreb Advent Run (Foto: Dnevnik.hr) Najšarenija utrka Sudionici kostimirane utrke Zagreb Advent Run trče protiv melanoma

Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2016. godini u Hrvatskoj je 800 osoba oboljelo od melanoma. Cilj je suradnjom potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada su u pitanju pregledi madeža te cjelogodišnja briga o koži. Stoga će se dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati udruzi “Zdravi pod suncem” kao potpora programima i projektima koje udruga provodi.

Na 10 km pobijedio je Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10).

Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme, 35:02 u ženskoj konkurenciji.

Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke.

"Iznimno smo sretni i ponosni na ovu prekrasnu atmosferu i rekordan odaziv trkača i hodača koji su se odlično kostimirali i ove godine. Još jednom hvala svima što su se odazvali i podržali borbu protiv melanoma“, poručili su organizatori Zagreb Advent Runa Millenium promocija i Run Croatia.

Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani u hotelu The Westin Zagreb održan je after run party na kojem su se sudionici zasluženo opustili i zabavili uz dobru glazbu i nagradnu igru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene