Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Referendum o dvojezičnosti

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara: Skupili smo dovoljan broj potpisa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožeru je potrebno 450.000 potpisa koje su skupljali i na biralištima gdje su građani glasali na referendumu o braku.

U nedjelju u ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za referendum koji inicira Stožer za obranu hrvatskog Vukovar, a oko 19.00 sati u nedjelju su na svom Facebook profilu objavili da su skupili dovoljno potpisa za referendum!

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Stožer je potpise skupljao ispred birališta tijekom referenduma o braku.

Stožer uvjeren da će dobiti dovoljan broj potpisa za referendum o ćirilici

Veliki broj svojih štandova postavili su u blizini biračkih mjesta na kojima se cijeli dan glasalo na referendumu o ustavnoj definiciji braka.

'Naravno da nam to ide na ruku. Očekujemo velik broj ljudi koji bi trebao izaći na taj referendum i velik broj potpisa za nas. Iako, kažem, u broj potpisa uopće ne sumnjam', rekao je Tomislav Josić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Međutim, nisu svi bili blagonakloni prema njihovom postavljanju štandova na biralištima, pa ih je dio birača prijavio Državnom izbornom povjerenstvu. 'To zasigurno predstavlja jednu nepravilnost za koju nemamo sankcije kao provedbeno tijelo. Ali, ometa se birače i može ih dovesti u zabludu', istaknula je Aleksandra Jozić Ileković iz DIP-a.

Akciju Stožera komentirao je i premijer Zoran Milanović. 'To u Hrvatskoj nikad neće proći, koliko god se potpisa skupilo, to kažem danas prije objave tih rezultata. Jer za razliku od ovog referenduma o braku koji je ružan, koji je prikriven, koji je ustvari artiljerijska, topnička priprema za ovaj drugi referendum, ovaj drugi referendum o uporabi pisma manjina, delikatan sustav koji smo kao društvo u ratu i nakon rata gradili dvadeset godina, od toga prste dalje! To proći neće', istaknuo je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene