Obavijesti Video Pretražite Navigacija
incident u okučanima

Oglasio se dvojac koji je isprovocirao predsjednika Republike: "Ovo nije majica HOS-a, Milanović je očito dugo u karanteni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Burno jutro u Okučanima komentirala su dvojica predsjednika Udruga zbog kojih je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu Bljeska.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras rekao je kako u majicama nema ništa sporno.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

"Modernu hrvatsku državu su oslobodili pripadnici Zbora narodne garde, pripadnici specijalne policije, pripadnici Hrvatske vojske...

Ovo nije majica HOS-a, ovo su znakovi udruga. Ja bih postavio pitanje predsjedniku Milanoviću - kako to da je upravo Ivica Račan odobrio da to može biti znak oružanih snaga?

Mi kao hrvatski branitelji nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma", istaknuo je Maras za N1. 

"Ovaj znak specijalne policije nošen je i 91., 2000. i drugih godina. Milanović je očito dugo bio u karanteni, ne bih to posebno komentirao", dodaje Maras. 

Kresimir Maretić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih ratnih postrojbi također je na obljetnici Bljeska nosio, za neke, spornu majicu.

"Nikog ne osporavamo i nikog ne mrzimo. Ovo su legalne hrvatske postrojbe. Ja to ne bi nazvao incidentom. Kategorički tvrdim - nitko s ovim nema veze, niti Ministarstvo niti itko. Ministarstvo branitelja nije znalo za ovo.

Ideološki je problem upravo predsjednik, on se stalno vraća u prošlost", kazao je Maretić.

Maras je ponovio kako "neće dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunistričkog antifašizma".

"Nema tu nikakve poveznice s NDH i bivšom Jugoslavijom. Ovo su oznake udruge. Mi dolazimo u majicama udruga. Imate zastave koje su u ešalonu, i tamo postoji zastava HOS-a", zaključno je rekao Maras.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene