Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušao u hrvatske vode?

Pusić traži objašnjenje, Slovenci tvrde: 'Naš vojni brod nije bio u vašim vodama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je priopćenje o upozorenju na uplovljavanje slovenskog vojnog broda u hrvatske teritorijalne vode.

'Odmah po zaprimanju ove informacije ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kontaktirala je potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovenije Karla Erjavca te zatražila objašnjenje nastale situacije koja je suprotna duhu Arbitražnog sporazuma i šteti njegovoj provedbi', stoji u priopćenju. Međutim, Erjavec je rekao Pusić kako nije došlo do uplovljavanja u hrvatske teritorijalne vode.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Ilustracija Tragedija u Mozambiku Bježali od epidemije, ukrcali se na brod koji je potonuo, poginulo više od 90 ljudi

Podsjetimo, prema dojavi savudrijskog ribara, slovenski vojni brod nalazio se pet nautičkih milja južno od crte sredine razgraničenja u Savudrijskoj vali.

>> Slovenski vojni brod uplovio u hrvatsko more?

Iz MVPE-a podsjećaju kako se sastavni dio Arbitražnog sporazuma, o čemu je bilo riječi i tijekom službenih razgovora u okviru prošlomjesečnog posjeta slovenskog ministra vanjskih poslova Zagrebu, temelji na tome da su se obje strane dužne suzdržavati provokacija te incidentnih i dvojbenih situacija do donošenja odluke Arbitražnog suda.

U tom smislu Ministarstvo izražava nadu da u budućnosti neće biti sličnih situacija, te napominje kako će upravo sredinom ovog mjeseca Arbitražni sud započeti s konzultacijama s obje strane.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene