Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA USKOK-A

Puljak: "Suspendirane dvije uhićene djelatnice Grada Splita, postupamo po zakonu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije službenice grada Splita koje su prije devet dana uhićene u velikoj PNUSKOK- ovoj akciji su suspendirane, rekao je u četvrtak na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivica Puljak odgovarajući na pitanje nezavisne vijećnice Branke Ramljak.

Nezavisna vijećnica Branka Ramljak postavila je pitanje kakav je status te dvije zaposlenice koje se sada nalaze u istražnom zatvoru, kao i tko obavlja njihove poslove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumnja u niz nepravilnosti Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je odgovorio kako postupaju po Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi prema kojem se službenici protiv kojih je pokrenut istražni postupak i određen pritvor udaljuju iz službe.

Riječ je o bivšoj voditeljici Odsjeka za graditeljstvo grada Splita Ladi Pocrnić Mladinić i njezinoj kolegici, višoj savjetnici za provedbu dokumenata prostornog uređenja Ljiljani Poletti Kopešić koje se terete da su pogodovale i primale mito od građevinskih poduzetnika.

U toj PNUSKOK-ovoj akciji uhićeno 12 osoba među kojima su bili i poduzetnici, te arhitekti. U istražnom je zatvoru završilo njih četvero među njima i dvije djelatnice grada.

Na dnevnom redu ove sjednici splitskog Gradskog vijeća ukupno je 31 točka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene