Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki Maestro

Prvi put o optužbama na račun profesora Medića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje optuženima u slučaju 'veliki maestro' danas je nastavljeno svjedočenjem Ivana Kosovića, načelnika općine Gradac, gdje je osmooptuženi osječki profesor ekonomije Mane Medić, prema tvrdnjama tužiteljstva, ilegalno koristio odmaralište, čiji je vlasnik ranije bio srbijanski grad Kragujevac.

USKOK tvrdi da su optuženi dužnosnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) znali da Medić bespravno koristi pet objekata od 1600 četvornih metara kojima je raspolagao Fond te da nisu poduzeli ništa kako bi naplatili korištenje nekretnine, čime je oštećen državni proračun.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Kosović je, međutim, kazao da je tzv. kragujevačko odmaralište, nakon što su 2000. iz njega izašle posljednje izbjeglice, bilo u vrlo lošem stanju te da je Medić uložio mnogo novca kako bi ga uredio. Kako je općina bila uključena u preuzimanje objekata ranije korištenih za zbrinjavanje izbjeglica, Kosović je 2006. osobno izvijestio Fond da je Medić ušao u posjed bivšeg odmarališta u središtu Gradca.

No, kasnije je, kaže, utvrdio da je Medić s Fondom sklopio ugovor koji mu nije išao u prilog jer je, unatoč znatnim sredstvima koje je uložio, u bilo kojem trenutku, na zahtjev Fonda, uređene nekretnine morao vratiti.

Suđenje se ispitivanjem novih svjedoka nastavlja sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene